avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale datorii catre stat,cum pot rezolva ??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

datorii catre stat,cum pot rezolva ??

Buna ziua ,am si eu o problema si va rog sa ma ajutati sa o rezolv
Am o societate comerciala mai exact un mic magazin de cartier din 2003,sunt administrator si asociat unic in aceasta firma.Din 2007 am cam intrat in datorii (am avut niste probleme de sanatate,familiale ) si inca platesc la ele si nu se observa deloc.Mai exact in 2007 mi am mai deschis un punct de lucru am avut 4 angajati in acel an,aveam si chirie de plata si multe alte cheltuieli,din acel moment am tot ramas cu datorii care in acest moment nu le mai fac fata.Lunar platescbani pentru cartile de munca si impozit (aceasta este datoria care o am la stat pentru cartile de munca si impozitul). In acest moment nu mai am decat un angajat.Am fost la administratia financiara si am scos o fisa sintetica in acest moment ,35867 ron este datoria la care se adauga penalizarea de 179018.Ma depaseste aceasta suma,eu nu am acesti bani,nu am de unde sa i dau.De la administratie mi s a spus ca trebuie sa i platesc ,vor veni si mi vor lua bunuri de pe firma (pe firma nu am decat mobilier care l am achizitionat in 2007) sau ma vor executa silit pe mine ca persoana juridica fiind administrator(eu nu am nimic casa,masina sau alte bunuri).Ce se intampla in cazul asta??.Vreau sa platesc dar esalonat ,nu am atatia bani.Mi sa spus sa platesc si sa fac un angajament de plata ca voi plati.Am tot auzit atatea variante ca nu stiu ce sa mai cred.Am si 2 copii care trebuie sa i intretin daca vor veni sa mi i a marfa din magazin nu voi mai avea cu ce sa platesc ,nu mi mai pot lua acel angajament de plata daca imi vor lua marfa.Ce pot face in acest caz?Vreau sa ma ajutati si sa mi da ti un sfat.

Astept raspuns.,multumesc mult
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:48, 4 Noiembrie 2010
Eu va recomand sa vinde-ti firma unei persoane care accepta sa cumpere firme cu datorii, gasiti de regula chiar pe internet, deoarece conform legislatiei administratorul poate fi tinut raspunzator pentru aceste datorii. Dupa acest lucru va recomand sa faceti o alta firma ca sa continuati fara datorii. Daca doriti mai multe detalii va rog sa ma suna-ti.
Nu trebuie sa vindeti firma. Solicitati insolventa. Daca nu ati comis ilegalitati nu vi se intampla nimic.

Trucul este urmatorul: D-voastra “vindeti” firma dar in realitate nu luati nimic pe ia, pentru ca nimeni nu da bani ca sa ia de buna voie o datorie. In fapt d-voastra veti da niste bani (evident mai putin decat este datoria) pentru ca cel ce “cumpara” firma sa o preia. Dupa care anunta el insolventa, intru-cat nu are de ce se teme, si ramane cu bani de la d-voastra in buzunar.

Daca ati comis ilegalitati iar nu va ajuta la nimic sa vindeti, atunci puteti fi tras oricum la raspundere personala.
Pai asta e problema nu poti sa inchizi firma daca are datorii la stat, nu mai stii ca administratorul e raspunzator, ordonanta de urgenta e din iunie, de aceea apeleaza lumea la aceasta metoda, chiar imi doresc din tot sufletul sa fug cu bani statului, si sa emit o factura pentru ei dintr-o alta tara si sa-mi justific faptul ca firma nu mai are bani pentru stat B-)
Nu trebuie sa dizolvati firma!
Trebuie sa va declarati insolventa, adica incapacitatea de plata. Firma va fi inchisa ca sa zic asa din oficiu, dupa ce statul isi recupereaza cat poate din patrimoniul firmei. Adica mobilierul, marfa din stoc, si celelalte bunuri. Atentie, nu instrainati nimic din firma, in afara de marfa care o vindeti, si atunci e in ordine. Insa numai sa nu fi comis inainte ilegalitati.
Apelati pentru a va lamuri mai bine la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la stat si banci aldeasnc aldeasnc Buna ziua, am o firma SRL, capital social 200 RON, pe care doresc sa o vand cu tot cu datorii, acestea constand in tva de plata aproximativ 35000 ron, automat ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma criss256 criss256 Buna ziua, Am cesionat partile sociale ale firmei mele catre o cunostinta.In momentul cesionarii firma avea tva de plata la bugetul statului de 21.000 ... (vezi toată discuția)
Firma fantoma badrealy badrealy Buna ziua. Cineva mi-a propus de curand sa infiintez 3 firme prin care 'respectivul'sa isi achizitioneze marfa asigurandu-ma ca totul se va desfasura 'legal' ... (vezi toată discuția)