avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii la stat si banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii la stat si banci

Buna ziua, am o firma SRL, capital social 200 RON, pe care doresc sa o vand cu tot cu datorii, acestea constand in tva de plata aproximativ 35000 ron, automat o sa vand toate bunurile aflate pe firma pana la vanzarea acesteaia.
Vreau sa o trec pe numele cuiva care nu detine absolut nimic.
Ce masuri poate lua statul pentru recuperarea banilor???
Cel mai recent răspuns: aldeasnc , utilizator 18:35, 27 Martie 2009
Daca nu s-a cerut de catre ANAF declansarea procedurii insolventei, o vor face in curand. In cadrul acestei proceduri, se vor putea anula actele de instrainare pe care le-ati incheiat inainte de intrarea in insolventa, si vi se va putea antrena raspunderea patrimoniala pentru datoriile firmei, chiar daca pana atunci veti cesiona partile sociale si nu veti mai fi administrator. Lichidatorul judiciar cu siguranta va observa ca datoriile firmei au fost acumulate in perioada in care dvs. erati administrator, si ca noul administrator a preluat problema gata produsa.
de fapt eu inca nu am datorii dar intentionez sa trec firma pe alta persoana iar marfa din ea sa o vand altei firme, din care o sa reiasa un tva care nu vreau sa il mai platesc la stat. Cum sa procedez mai exact???
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2009
aldeasnc, utilizator
V-am precizat mai sus care sunt consecintele posibile ale unei astfel de conduite.
In cazul in care doriti un "avocat al diavolului" care sa va sfatuiasca in legatura cu maniera cea mai comoda de a frauda statul si creditorii, mai cautati, eu una nu ofer consiliere pentru aceste scopuri pe care le consider ilegale si imorale.
multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu datorii in mall eriklud eriklud Buna Ziua! Din pacate asta e situatia in care am ajuns: Magazinul nostru de imbracaminte nu aducea profit de circa un an, si totusi nu am renuntat la el... ... (vezi toată discuția)
Ajutor!in caz de insolventa ce se intampla cu lipsa marfii,lipsa in gestiune bela marbela bela marbela Am un srl si am sistat activ,in sensul ca am inchis magazinul din iulie 2009.Cand am facut inventarul am o lipsa in val de 38000,din care 4000 sunt ... (vezi toată discuția)
Societate cu probleme paul_ct paul_ct Buna seara. Vreau sa va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in problema cu care ma confrunt. In urma cu un an am cumparat un srl de la o anumita persoana, ... (vezi toată discuția)