avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... AJUTOR!in caz de insolventa ce se intampla cu lipsa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

AJUTOR!in caz de insolventa ce se intampla cu lipsa marfii,lipsa in gestiune

Am un srl si am sistat activ,in sensul ca am inchis magazinul din iulie 2009.Cand am facut inventarul am o lipsa in val de 38000,din care 4000 sunt perisabilitati.Vreau sa declar procedura de insolventa,dar ce se intampla in cazul acestei lipse?nu am facut nimic pana in momentul acesta.ce ar trebui sa fac?de unde s-o apuc.Ca sa nu mai zic ca datoriile la furnizorii sunt in jur de 30000 iar la stat 35000.
Ca si administrtor voi raspunde cu bunurile personale?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:17, 23 Noiembrie 2009
Din ceea ce ati relatat se pare ca firma dvs este intr-o situatie de insolventa vadita.
Declararea starii de insolventa este o obligatie si nu o optiune.
Aveti datoria de a solicita instantei declansarea procedurilor de insolventa pentru a putea evita raspunderea penala pentru (cel putin) bancruta simpla.
Faptul ca in gestiunea firmei nu se mai regasesc anumite marfuri sau materiale ar putea constitui un motiv de antrenare a raspunderii administratorului, ori a altor persoane cu atributiuni in administrarea firmei.
Aceasta deoarece s-ar putea considera ca activitatea firmei a fost periclitata, destabilizata prin lipsurile din gestiune si ar fi putut chiat constitui o cauza datorita careia firma se indreapta spre faliment.
Daca mai sunt ceva bani in firma angajati urgent un avocat/ jurist care sa fi trecut deja prin procedurile stabilite de Legea 85/2006 si care sa va sprijine efectiv.
Va mutumesc din tot sufletul pt promtitudine!Banii pe care eu i am bagat in firma sunt in jur de180000.a si putea de ex sa facturez valoarea marfii lipse pe mine,asta ca eu sa mi recuperez o partea din imprumutul soc?
bela marbela a scris:
Banii pe care eu i am bagat in firma sunt in jur de180000.
A-si putea de ex. sa facturez valoarea marfii lipse pe mine, asta ca eu sa mi recuperez o partea din imprumutul soc?

Buna ziua,
Contactati urgent un contabil autorizat care sa va puna la punct contabilitatea firmei (inclusiv problema aratata de Dvs.).
Oricum va trebuie un Bilant de lichidare si o viza de la AFP Territorial.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Va mutumesc din tot sufletul pt promtitudine!Banii pe care eu i am bagat in firma sunt in jur de180000.a si putea de ex sa facturez valoarea marfii lipse pe mine,asta ca eu sa mi recuperez o partea din imprumutul soc?

Sa nu faceti asta !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment molnarjoe molnarjoe intrebarea mea este: - daca falimentez o firma, si bunurile firmei nu acopera datoriile, ce se intampla. meionez firma are 2 asociati 50% - 50% (vezi toată discuția)
Societatea nu mai poate plati salariile - sa cerem insolventa? av_emy av_emy Buna seara! Apelez la amabilitatea dvs de a ma sfatui intr-o problema: -o societate, datorita crizei financiare, a ramas fara comenzi si nu mai poate ... (vezi toată discuția)
Insolventa georgescu2008 georgescu2008 Buna ziua, Am si eu o speta, si niste intrebari daca ma poate clarifica cineva Sunt PF si am creditat o firma care nu mi-a platit datoriile. ... (vezi toată discuția)