avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Insolventa

Buna ziua,
Am si eu o speta, si niste intrebari daca ma poate clarifica cineva
Sunt PF si am creditat o firma care nu mi-a platit datoriile. Administratorul si-a cerut insolventa ca o fuga de executare silita.
Am creditat firma prin niste contracte (7 contracte) persoana fizica - pers. juridica
Am hartii doveditoare (balante contabile, contracte de imprumut intre asociati cu bani virtuali, adica neinregistrati) ca Administratorul firmei nu a trecut in balanta contabila nici macar un contract de imprumut ci a introdus banii ca aport personal. Contractele sunt totusi inregistrate in registru de intrare iesire ceea ce este destul de ciudat....
Ce pot eu sa fac? Sa sesizez DNA-ul, Administratorul Judiciar, procuratura pentru spalare de bani, bancruta simpla/frauduloasa, gestiune frauduloasa si ce risc eu cu aceste sesizari?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:31, 24 Mai 2010
In aceste conditii, puteti face urmatoarele:
1. Plangere la politie pentru inselaciune.
2. Actiune in instanta, urmarind administratorul-asociat in calitate de persoana fizica.
Dle Avocat, plangere la politie am facut. Nici nu m-au chemat sa dau o declaritie de doua luni!
La ce anume va referiti prin "Actiune in instanta"?
Multumesc
Administratorul si-a cerut insolventa ca o fuga de executare silita.

Daca sa deschis procedura insolventei impotriva soc atunci trebuie sa va inscrieti la masa credala cu creanta pe care o aveti de incasat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bancruta pneuros pneuros Legea insolventei stipuleaza infractiunea de bancruta simpla si bancruta frauduloasa . Cine trebuie sa depuna plangere si unde pentru cercetarea acestor ... (vezi toată discuția)
Creditor aupra unei societati caprice caprice Buna ziua, administratorul unei societati aflate in insolventa sa se inscrie la masa credala a ace;lel societati cu o suma ce reprezinta : aportul ... (vezi toată discuția)
Lichidare, cerere faliment asociat ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, In vara anului trecut m-am asociat cu cineva 50%-50% pentru a face o fabrica de paine, am inchiriat hala si ne-am apucat de investit el a bagat ... (vezi toată discuția)