avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare, cerere faliment asociat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare, cerere faliment asociat

Buna ziua,
In vara anului trecut m-am asociat cu cineva 50%-50% pentru a face o fabrica de paine, am inchiriat hala si ne-am apucat de investit el a bagat bani printr-un SC al carui actionar si administrator este facand transferuri bancare in baza unor contracte de imprumut eu am bagat la fel bani in baza unor contracte de imprumut dar nu prin transfer bancar ci prin depunere in casierie cu dispozitie, acum cum preturile din vara trecuta la materiale de constructii erau foarte mari sau facut si unele investiitii fara sa existe documente ( in special manopera lucrarilor).
Sc nu a functionat niciodata doar a efectuat cateva probe iar in ziua cand s-au facut probe asociatul stiind lucrul acesta a facut sesizare si ne-am trezit cu controale in urma carora am incasat amenzi de circa 25.000 ron.
Asociatul a deschis proces in instanta acum de faliment si isi cere banii bagat, mentionez ca amenzile nu au fost platite dar SC are de recuperat TVA in val de 30.000 ron si sper sa se faca compensare la amenziiar iar ca active nu detine nimc ce a avut a fost vandut in compensare catre furnizorii de marfa.
Intrebarea mea este ce poate obtine asociatul meu in instanta? Eu sunt si administratorul firmei.
Va multumesci
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 11:02, 9 Iulie 2009
Nu am inteles , de ce va actioneaza acociatul in instanta?....de ce s-a recurs la sesizari?...cred ca sunt mai multe elemente in acesta speta.....elmente , care ar ajuta la un raspuns concret.

Se poate face compensarea mentionata de Dmv.
cererea asociatului este inadmisibila.=D>
Dupa parerea mea cererea este admisibila.
O soc comerciala a imprumutat printr-un contract de imprumut o alta soc com , daca respectiva creanta este certa lichida exigibila peste valoarea prag de 10000 ron poate sa ceara deschiderea procedurii de insolventa.
Administratorul se face vinovat deoarece nu toate cheltuielile sunt acoperite cu facturi si ca urmare in contabilitate apare in contul casa o suma de bani care bineinteles in realitate nu mai exista.
Nu inteleg ce rost au avut sesizarile ...
Buna ziua,
Asociatul meu a depus cererea de faliment la tribunal cerand falimentul societatii si returnarea banilor investiti de catre SC lui de catre mine in calitate de administrator, asa apare in dosarul aflat pe rolul instantei SC lui fiind creditor fata de firma unde avea actiuni.
A avut loc prima infatisare iar la a doua i sau cerut probe cu acte din care sa reiasa investitia facuta, el introducand cererea de faliment pe motiv ca a fost inselat si pagubit de catre mine si ca m-am folisit eu de banii lui in alte scopuri si ca desi eu am contracte de credit si din actele contabile reiesi ca si eu am contribuit la cheltuielile firmei el sustine ca nu este adevarat.
Insa acum ama aflat adevratul motiv el a preluat in continuare printr-un contract de inchiriere incinta care a fost amenajata pe cheltuiala nostra si in care eu am bagat 140.000 ron si vrea sa ramana el singur acolo sa faca altceva asa nu mai trebuie sa imi dea mie nici un ban si se spala ba chira mai cere prin acest proces sa ii returnez eu banii bagati de el acolo.
Ce credeti poate avea castig de cauza?
Va multumesc.
Banii bagati de asociatul meu Prin SC lui se regasesc toti in contabilitatea firmei pana la ultimul banut, banii bagati de mine nu se regasesc pana la ultimul banut in contabilitate, iar din asta nu poate sa rezulte decat ca eu trebuia sa mai vin cu capital fiind 50%-50% dar dc a introdus procedura de faliment nu mai am cum sa vin cu aport, banii lui se regasesc toti.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Retragerea din firma si restituirea aportului social alinamugur alinamugur Conforma dictionarului juridic definitia pentru [b]\"Aport social\"[/b] este [quot] Denumire generica data obligatiei pe care si-a asumat-o orice ... (vezi toată discuția)
Achitarea unei parti din debit de catre administrator ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista vreo interdictie (dpdv juridic, contabil) in sensul ca administratorul unei societati impotriva careia a fost deschisa procedura ... (vezi toată discuția)
Inregistrare majorare de capital social prin conversia imprumutului herculeroco herculeroco Asociatul unic (persoana juridica straina) al unui srl a acordat un imprumut societatii, iar acum vrea sa il transforme intr-o majorare de capital social. ... (vezi toată discuția)