avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... achitarea unei parti din debit de catre administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

achitarea unei parti din debit de catre administrator

stie cineva daca exista vreo interdictie (dpdv juridic, contabil) in sensul ca administratorul unei societati impotriva careia a fost deschisa procedura insolventei nu poate plati datoria catre creditorul care a solicitat deschiderea insolventei?
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 09:26, 13 Mai 2010
nu exista nici o interdictie, chiar ar fi bine sa achitati si atunci ar fi posibilatatea de a iesi din insolventa
da, insa contabilitatea firmei creditoare sustine ca nu ar putea sa compenseze datoria soc. debitoarea cu plata facuta (personal) de adminitratorul firmei debitoare;

in principiu, se tem ca fiind deja admisa cererea de insolventa, eventuala plata facuta de administrator sa nu fie anulata (pe motiv de frauda, etc)
otesani a scris:
stie cineva daca exista vreo interdictie (dpdv juridic, contabil) in sensul ca administratorul unei societati impotriva careia a fost deschisa procedura insolventei nu poate plati datoria catre creditorul care a solicitat deschiderea insolventei?

Buna ziua,
Din fonduri proprii virati banii in contul SC cu tilul de "imprumut asociat" si din contul SC faceti plata catre creditori.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
legalmgm, utilizator
avand in vedere ca a fost deschisa procedura, o asemenea solutie nu este posibila (conturile soc debitoare sunt blocate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de dechidere a procedurii iq_alias iq_alias In anul 2007 SC ZM SRL a incheiat cu SC CR SRL un contract de vanzare - cumparare comerciala. In baza acestuii contract SC CR SRL a emis o factura fiscala, ... (vezi toată discuția)
Insolventa mihaigheorghe mihaigheorghe buna ziua, am o problema pentru care solicit un sfat. am fost anuntat ca s-a dat o hotarare definitiva si firma unde sunt administrator se afla in insolventa ... (vezi toată discuția)
Insolventa georgescu2008 georgescu2008 Buna ziua, Am si eu o speta, si niste intrebari daca ma poate clarifica cineva Sunt PF si am creditat o firma care nu mi-a platit datoriile. ... (vezi toată discuția)