avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer proprietate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer proprietate

Buna ziua! Am o problema: as dori sa cumpar un magazin alimentar, dar o parte din stocul pe care vanzatorul il are nu este achitat fata de diferiti agenti comerciali. In aceasta situatie, vanzatorul mi-a propus doua variante: 1) ori ii ofer un pret mai mic pe afacere dar imi asum obligatia de a-i achita datoriile; 2) ori ii ofer un pret mai mare dar isi plateste el toate datoriile. In prima situatie ce trebuie sa fac: sa stipulez in contractul de vanzare ca imi asum obligatia de plata, cu specificatia sumei in mod expres in contract, pe care o voi plati in contul vanzatorului? Iar in a doua situatie, in momentul incheierii contractului, vanzatorul trebuie sa-mi faca dovada platii datoriilor? Sau, eu preiau stocul de marfa pe care il are, pe baza de facturi, si toti ceilalti agenti/creditori se vor indrepta impotriva lui? (Desi practic el imi va vinde un lucru care nu este al lui). Acesti agenti au dreptul de a-mi cere mie sa platesc acele marfuri, chiar daca eu le-am platit vanzatorului? Ce trebuie sa specific in contractul de vanzare cumparare astfel incat sa fiu exonerata de orice obligatie fata de alti creditori si sa nu fiu nevoita sa intru in raport cu creditorii vanzatorului? ( Pentru ca eu voi prelua un stoc de marfa, pe baza de inventar, cu facturi, dar nu stiu ce se intampla cu marfa care nu este achitata in momentul incheierii contractului si pe care eu o voi cumpara practic de la vanzator).
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 16:30, 27 Ianuarie 2012
Cu privire la imobil trebuie încheiat contract de vânzare cumpărare autentic la notar. Cu privire la stocul de mărfuri le achiziţionaţi pe bază de factură. Marfa neplătită se achită furnizorilor nu vânzătorului. Cel mai sigur asigurativa că nu preluaţi datorii pe care nu le puteţi onora. Sfatul meu este să achitaţi stocul sau să nu îl preluaţi dacă nu este achitat. Că veţi da banii vânzătorului ce garanţii aveţi că va achita, dacă dovedeşte cu factură că aţi preluat marfa sunteţi bun de plata. Deci rezolvaţi întâi problema datoriilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)
Clauza in contract de vanzare-cumparare ARIANA_2007 ARIANA_2007 In contractul de vanzare cumparare marfa apare urmatoarea propozitie : \"Marfurile care fac obiectul contractului de vanzare-cumparare raman in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Marfa cu plata la vanzare simi79 simi79 Ce proceduri se face cand se da marfa cu plata la vanzare?Din cate am inteles ar trebuie un contract intre firme,e adevarat?Numai pe baza de aviz se poate fara ... (vezi toată discuția)