avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1898 soluții astăzi
Forum Activitate rocsy81

Activitate rocsy81

Răspuns la discuția Pensie intretinere dupa 18 ani
Sunt mama copilului, tocmai ca sa nu existe intrerupere am intrebat cu cat timp inainte pot introduce actiunea...avand in vedere ca tatal este in Spania...ma interesa strict cu cat timp inainte de implinirea varstei de 18 ani pot introduce actiunea...nu intra in discutie negocierea...nu se poate discuta cu el...si restul detaliilor sunt luate in calcul....nu suntem la prima actiune...
Răspuns la discuția Pensie intretinere dupa 18 ani



Liliana Gradinaru a scris:

Merge si inainte de 18 ani, copilul are capacitate de exercitiu restransa, poate semna acte pentru conservarea unui drept de la 16 ani.
Nu va puteti intelege cu platitorul ca s anu mai cheltuiti pe actiuni?

Buna ziua! Ma interesa cu cat timp inainte, sunt licentiata in drept si nu cheltui bani in plus pt actiune, ma ocup personal...ideea era sa fie continuitate pt ca nu isi va permite sa achite din urma...nu se poate discuta cu el...s a culcat pe urechea ca scapa dupa ce implineste fata 18 ani...oricum eu o voi reprezenta in instanta...Multumesc pt raspuns!
Buna ziua! Cu cat timp inainte de implinirea varstei de 18 ani se poate introduce actiune in vederea continuitatii pensiei de intretinere conform art 499 Cod civil?
Răspuns la discuția recalculare pensie alimentara
Eu am apelat la un avocat.
Răspuns la discuția recalculare pensie alimentara
Nu, asta trebuie sa aflu, numele firmei unde lucreaza ca sa pot inainta procedura de recalculare prin tribunal.
Răspuns la discuția recalculare pensie alimentara
Maine urneaza sa merg la ambasada Spaniei sa incerc sa aflu firma unde lucreaza dar nu stiu daca mi se vor da aceste informatii.
Răspuns la discuția recalculare pensie alimentara
Si cum se poate calcula pensia la venitul minim pe economie al Spaniei? Eu nu am nici un act cu care sa dovedesc ca el este rezident in Spania.As fi multumita sa se recalculeze pensia si la minim pe economie de acolo dar cum?
Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Cand am divortat fostu sot neavand servici, pensia alimentara a fost calculata la 75 Ron. Dar tatal este in Spania de 5 ani, are rezidenta si lucreaza cu acte in regula. Avocata mi-a spus ca am nevoie sa stiu locul de munca pt a putea inainta prin tribunal o adresa catre firma unde lucreaza ca sa se afle venitul lui si sa mi se recalculeze pensia alimentara a copilului. Cum pot afla locul de munca? Eu am adresa unde locuieste si nr de identificare de pe cartea de rezidenta, cum pot afla firma unde lucreaza ? Cu el nu se poate discuta si nu imi va spune firma unde lucreaza si nici parintii lui nu stiu.
Dar nu cunosc adresa unde locuieste si nici locul de munca.Stiu ca locuieste cu chirie.Dar adresa as putea sa o aflu pentru ca urmeaza sa primeasca fata un colet de la el.
dar nu cunosc nici adresa tatalui si nici locul de munca din spania