avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere dupa 18 ani

Buna ziua! Cu cat timp inainte de implinirea varstei de 18 ani se poate introduce actiune in vederea continuitatii pensiei de intretinere conform art 499 Cod civil?
Cel mai recent răspuns: rocsy81 , utilizator 14:07, 2 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inainte , ci cand se implineste varsta de 18 ani.
Actiunea se formuleaza in nume personal de catre copilul devenit major in contradictoriu cu parintele de la care se solicita pensie de intretinere.
Daca actiunea se admite, paratul va fi obligat la plata pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii si pana la terminarea studiilor, insa nu mai tarziu de varsta de 26 de ani.
Merge si inainte de 18 ani, copilul are capacitate de exercitiu restransa, poate semna acte pentru conservarea unui drept de la 16 ani.
Nu va puteti intelege cu platitorul ca s anu mai cheltuiti pe actiuni?
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Liliana Gradinaru a scris:

Merge si inainte de 18 ani, copilul are capacitate de exercitiu restransa, poate semna acte pentru conservarea unui drept de la 16 ani.
Nu va puteti intelege cu platitorul ca s anu mai cheltuiti pe actiuni?

Buna ziua! Ma interesa cu cat timp inainte, sunt licentiata in drept si nu cheltui bani in plus pt actiune, ma ocup personal...ideea era sa fie continuitate pt ca nu isi va permite sa achite din urma...nu se poate discuta cu el...s a culcat pe urechea ca scapa dupa ce implineste fata 18 ani...oricum eu o voi reprezenta in instanta...Multumesc pt raspuns!
Cine sunteti dv.? daca sunteti o terta parte, cum inteleg, ajutati-i sa negocieze mai degraba. E cea mai buna solutie pe termen lung.
Daca o reprezentati, ar trebui sa cunoasteti partea de drepturi civile, Persoanele nu se mai studiaza in anul I?
Cu cat timp inainte?... cu cat timp e nevoie ca sa nu existe intrerupere. Uneori cu o zi, alteori cu o luna... alteori in alti timpi, depinde de situatie, daca sunt aici partile toate, distanta, instanta etc.
Sunt mama copilului, tocmai ca sa nu existe intrerupere am intrebat cu cat timp inainte pot introduce actiunea...avand in vedere ca tatal este in Spania...ma interesa strict cu cat timp inainte de implinirea varstei de 18 ani pot introduce actiunea...nu intra in discutie negocierea...nu se poate discuta cu el...si restul detaliilor sunt luate in calcul....nu suntem la prima actiune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu intrebare instanta stabileste ca , pensia ... mbmike mbmike Buna ziua, Am si eu intrebare Instanta stabileste ca , pensia de intretinere se plateste pina la 18 pentru un. copil Acum daca el implineste 18 ani in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani badea adina badea adina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)