avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am si eu intrebare Instanta stabileste ca , ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am si eu intrebare Instanta stabileste ca , pensia ...

Buna ziua,
Am si eu intrebare
Instanta stabileste ca , pensia de intretinere se plateste pina la 18 pentru un. copil
Acum daca el implineste 18 ani in timpul anului scolar, fii elev, pensia de intretinere se plateste automat pina la sf anului scolar, sau trebuie actiune in instanta??????
Cel mai recent răspuns: mbmike , utilizator 12:33, 22 Februarie 2022
Ac'iune in instanta introduse de catre minorul devenit major.
Potrivit art. 499 alin. (3) din Codul civil: ”Părinții sunt obligați să îl întrețină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani.”
Însă, dacă printr-o hotărâre anterioară s-a stabilit că se va plăti pensie de întreținere până la vârsta de 18 ani a copilului, în acest moment, dacă copilul încă studiază, trebuie introdusă o nouă acțiune în instanță privind obligarea la efectuarea plății în continuare (fiind major, acțiunea se va introduce de această dată de către copil).
Multumesc mult ,
Sa inteleg ca nu are importanta luna cind împlinește 18 ani,si nici daca copilul ezte cu dizabilitati, de ex ianuarie, a implinit 18 ani, din acel moment el trebuie sa introduca actiunea??????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere dupa 18 ani rocsy81 rocsy81 Buna ziua! Cu cat timp inainte de implinirea varstei de 18 ani se poate introduce actiune in vederea continuitatii pensiei de intretinere conform art 499 Cod ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)