avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reculcalarea pensiei copilului daca tatal este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reculcalarea pensiei copilului daca tatal este stabilit in Spania

Buna ziua! In cazul in care in urma divortului acum 6 ani eu am primit custodia copilului tatal avand obligatia de a plati o pensie lunara de 75 Ron calcaulata la minimul pe economie de atunci deoarece nu avea servici, mi se poate recalcula pensia fetitei dat fiind faptul ca tatal ei este stabilit in Spania de 5 ani de zile cu acte in regula? Se va aplica aceeasi regula de 25% din venitul tatalui? Si in cazul in care este posibila recalcularea de ce formalitati am nevoie?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:59, 7 Februarie 2010
Da, daca locuiti cu fetita in Romania, puteti deschide actiune civila-majorare pensie de intretinere, la judecatoria competenta,cu conditia sa cunoasteti adresa tatalui in strainatate si eventual locul de munca.
Buna ziua,
Deschideti o actiune de majorare a pensiei de intretinere.:)
dar nu cunosc nici adresa tatalui si nici locul de munca din spania
Dar nu cunosc adresa unde locuieste si nici locul de munca.Stiu ca locuieste cu chirie.Dar adresa as putea sa o aflu pentru ca urmeaza sa primeasca fata un colet de la el.
In situatia in care nu puteti indica locul de munca al tatalui minorului ,puteti obtine o pensie pentru acesta la valoarea de 1/4 din venitul minim pe economie ,de 710 lei.
Cel mai bie ar fi sa cadeti de acord cu acesta cu privire la suma,care oricum va fi mai mare decat 710 lei.Tatal minorului poate sa va faca,daca doreste,chiar o oferta ,cel putin,rezonabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere minor geta_roman geta_roman În 2008 s-a stabilit pensia minorului in functie de salariul min/economie de 95 ron,desi tatal copilului lucreaza in Spania dar nu-i cunosc adresa si locul ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara rocsy81 rocsy81 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Cand am divortat fostu sot neavand servici, pensia alimentara a fost calculata la 75 ... (vezi toată discuția)
Recalcuarea pensiei alimentare predaana predaana buna ziua.va rog sa ma ajutati si pe mine ,daca se poate...am divortat acum 5 ani,iar pensia alimentara a fost stabilita la 77ron.De atunci tatal si-a schimbat ... (vezi toată discuția)