avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie de intretinere minor

În 2008 s-a stabilit pensia minorului in functie de salariul min/economie de 95 ron,desi tatal copilului lucreaza in Spania dar nu-i cunosc adresa si locul de munca.Acesta nu s-a prezentat si nici acte ,iar in febr 2012 s-a stabilit in urma unei hotarari juecatoresti pensia minorului de 150 eur/luna,in functie de salariul min/Spania.A facut recurs imputernicit de un avocat din tara,pe motivul ca nu realizeaza venituri regulate si mai mari decat venitul pe economie desi e in strainatate. Acesta,tatal copilului doreste sa i se faca pensia tot in functie de venitul min./economie pe Romania.Pot cere in instanta COMISIE ROGATORIE?Va rog dati-mi un raspuns, ce pot face?Crede-ți ca are vreo șansa la recurs?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
geta_roman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 20 Mai 2012
In recurs se pot face doar probe cu inscrisuri.
Daca pierdeti in recurs singura solutie ar fi sa redeschideti un proces de majorare a pensiei de intretinere pentru minor peste cateva luni. Doar ca va trebui sa aveti dovezi suplimentare pentru aceasta noua cerere.
Deocamdata nu are nici un inscris depus la dosar.Ar trebui sa aduca dovada cu inscrisuri din Spania ca nu realizeaza venituri ,ceea ce nu e adevarat,doar ca nu recunoaste pt a nu-i plati copilului.Ce credeti?va multiumesc
Credeti ca ar fi normal sa pierd in RECURS?

Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
gi-jane2, moderator
MESAJ REEDITAT
@ geta_roman
Forum Dreptul familiei sau probleme juridice de familie
Discutie majorare pensie alimentara minor
Data mesaj Duminica, 20 Mai 2012, 18:19



Credeti ca hotararea data de judecatorie,in care s-a majorat de la 95ron la 150eur/luna nu are o temeinicie legala?Tatal minorului locuieste si lucreaza in Spania de aprox5 ani.Este a treia hotarare pana acum,dar acesta nu s-a prezentat ,nu a recunoscut si nu aprezentat nici o dovada de venituri realizate.Am facut publicitate largita si am adus un martor ca proba .Pot cere COMISIE ROGATORIE in instanta?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tată roman, lucrator în străinătate ... Emma12345 Emma12345 Bună seara! Dacă tatăl este roman, dar lucrează în străinătate cu forme legale, ce pensie alimentara trebuie sa plateasca unui copil minor? Se ... (vezi toată discuția)
Tatal care nu are venit este obligat sa platesca pensia alimentara buda dorin buda dorin tatal care nu are venit este obligat sa platesca pensia alimentara dupa incredintarea minorului mamei (vezi toată discuția)