avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tatal care nu are venit este obligat sa platesca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tatal care nu are venit este obligat sa platesca pensia alimentara

tatal care nu are venit este obligat sa platesca pensia alimentara dupa incredintarea minorului mamei
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:40, 18 Noiembrie 2010
Da, in procent aplicat la venitul minim pe economie, presupunandu-se ca tatal acela traieste si el din ceva, chiar daca nu realizeaza venituri "evidentiate" fiscal.
Este obligat sa plateasca pensia stabilita prin hotarare.
Daca tatal a ramas fara venituri si prin hotarare s-a stabilit plata acesteia in functie de veniturile realizate, tatal poate promova o actiune de stabilire a pensiei in functie de venitul minim pe economie.
Chiar daca nu realizeaza venituri, tatal este obligat sa plateasca pensia minorului, pentru ca e dupa principiul, daca tatal nu poate trai numai cu aer, nici copilul lui nu poate.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere ( minor) VARGA STEFAN VALENTIN VARGA STEFAN VALENTIN As dorii sa cunosc de ce in instantele din Romania se calculeaza obligand unul din parinti la plata pensiei de intretinere( 1/4 din salariul.....) CHIAR DACA ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata - posibilitate schimbare domiciliu minor cmarian90 cmarian90 Buna ziua, Sora mea a avut un divort cu minori, a divortat in februarie 2012, copilul a ramas la tatal lui, trebuie sa plateasca 25% din venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)