avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Activitate iliemailat

Activitate iliemailat

Răspuns la discuția obtinerea tutelei copilului meu
da, pe certificatul de nastere sunt trecut ca tata.
catre ce institutie se face cererea de incredintare a minorului?

Ieri, 04.02.2012, m-am despartit de concubina mea cu care am ub copil. Ea locuieste cu tatal ei bolnav, ea (mama copilului) este bolnava de schizofrenie si este incadrata in gradul doi de handicap respectiv handicap accentuat. NU imi pot permite sa-mi las copilul pe mana ei si al tatalui ei chiar daca au un apartament cu 3 camere si eu doar o garsoniera. Cum pot obtine tutela minorului? VCreau sa creasca alaturi de mine ci nu de o mama care striga toata ziua in casa si tranteste lucruri (o nebuna cu acte in regula) Mentionez ca mama copilului urma sa fie pusa sub interdictie judecatoreasca.

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cu stima Mailat I.

Buna ziua,
In legatura cu o familie in care s-a nascut un copil acum aproxim. 1 luna, parintii necasatoriti, tatal in concediu de crestere al copilului iar mama incadrata in gradul II de handicap (schizofrenie), a aparut o problema legata de handicapul mamei copilului. Dupa nastere a inceput sa fie tot mai nervoasa, in sensul ca tipa, tranteste si sparge anumite lucruri prin casa neinteresand-o de linistea in care ar trebui sa creasca copilul. Tatal doreste sa ia copilul si sa se mute la el acasa. Mentionez ca mama copilului locuieste intr-un apartament cu 3 camere impreuna cu tatal ei, iar tatal copilului detine o garsoniera. Avand in vedere cele enuntate mai sus tatal ar avea castig de cauza (intr-un proces) cu privire la obtinerea tutelei copilului, si unde trebuie sa se adreseze pentru a inainta dosarul? Ce articole de lege reglementeaza aceste probleme?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat
Răspuns la discuția decizie de impunere FNUASS
dupa cinci ani nu se prescrie aceasta datorie? ce de la sanatate s-au trezit abia acum sa ne ceara acesti bani, or, din 2006 pana acum...., ma intreb, de ce nu l-a anunatat pe socrul meu mai repede ca trebuie sa plateasca acea suma? de ce au asteptat 5 ani?
in data de 12.12.2011, socrul meu, a primit o decizie de impunere referitoare la obligatiile de plata la FNUASS, din conventii civile de pe anul 2006. Mentionez, ca baza de calcul anuala, pt. anul 2006 este in valoare de 2355, contributia datorata la FNUASS este de 153 ron + 225ron dobanzi de intarziere + 23ron penalitati de intarziere +401. lLa sfarsitul anului 2006 inceputul lui 2007, socrul meu a depus la Admin. Fin. declaratia de venituri, cei de acolo raspunzandu-i ca, pentru baza de calcul mai sus amintita, nu se percep nici un fel de contributii deoarece aceasta baza anuala de calcul este mica. Intrebarea mea este: Dupa 5 (cinci) ani nu se prescrie aceste sume datorate? (sume care in 2006 nu trebuiau platite conform celor spuse de cei de la finante). Daca se prescrie aceste crreante dupa un anumit termen, care este termenul stabilit si ce lege reglementeaza acest fapt?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si, nu in ultimul rand, va urez Sarbatori Fericite si La Multi Ani!!!
Cu stima,
Răspuns la discuția Tatal in concediu crestere copil
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul si timpul acordat.
cu stima
buna ziua,
as dori sa aflu daca, poate intra tatal copilului nou nascut in ccc daca acesta nu este casatorit cu mama copilului, si, care sunt pasi de urmat si institutiile la care trebuie sa se adreseze tatal noului copil pentru obtinerea tuturor drepturilor, si, care sunt drepturile noului nascut si ale parintilor. Mentionez ca mama copilului este in pensie de invaliditate si tatal a lucrat in continuu in ultimii 3 ani pana pe data de 20.10.2011 cand a fost disponibilizat prin art 65, alin.1 din codul muncii (somaj). Copilul ar trebui sa se nasca in 10-14 noiembrie 2011.
va multumesc pentru raspunsuri
Răspuns la discuția inscenare furt
cu sanctiunea disciplinara ma poate da afara fara sa iau somaj?
Răspuns la discuția inscenare furt
am uitat sa mentionez ca patronul a renuntat la acuzatii. nu mai are nici o pretentie de la mine
Discuție inscenare furt
lucrez la o croitorie, in functia de gestionar, si am avut cateva altercatii cu patronul societatii in sensul ca m-a obligat sa merg duminica la lucru, am mers, am lucrat 4,5 ore dupa care n-am mai putut si am mers acasa. in urma acestei fapte patronul mi-a cerut demisia, eu nu am dat-o, ne-am certat, si dupa aproximativ 1 luna de zile (respectiv azi) a reusit sa-mi insceneze un furt, in sensul ca, cand am plecat la un magazin cu soferul unitatii, rucsacul mi-a ramas in sectie si, cineva mi-a introdus in acel rucsac doua bluze in valoare totala de 300 euro. M-am intors de la acel magazin dupa aproximativ 30 min, am urcat in sectie si m-am dus la departamentul unde se calca hainele stand la povesti cu colegele. dupa vre-o 15 min ma trezesc cu politia in fata mea intreban-du-ma daca am probleme cu colegi de munca eu raspunzandui, normal ca nu. chiar nu aveam si nu am probleme cu colegii de munca. ma inteleg chiar foarte bine cu ei. Mai putin cu sefii, care ma tot preseaza sa-mi dau demisia desi, am dreptul la somaj. in fine. A doua intrebare a politiei a fost aceea ca "Ce aveti in rucsacul dumneavoastra" la care eu i-am raspuns ca mancarea pentru ameaza. Ne-am dus spre locul unde m-iera rucsacul si am constatat cu stupoare ca am in el doua bluze, proprietatea firmei. Bine inteles ca am declarat ca, nu le-am pus eu acolo ci altcineva (nu stiu cine), atata timp cat am fost plecat cu soferul unitatii din sectie. am o mare rugaminte. Ce as putea eu sa fac in acest caz. ma poate da afara indisciplinar sau fara sa ma bage in somaj sau poate sa-mi faca vreun rau patronul institutiei respective. Am dat declaratia la politie etc. Mai mentionez ca, inainte de aceasta intamplare, am depus o sesizare la protectia mediului cum ca, firma arunca deseurile toxice la canalizarea orasului, desi ar trebui sa fie preluate si gestionate de o firma specializata in domeniu, si cred de aceea ca mi-au inscenat furtul, tocmai ca sa se razbune pe mine. si sa nu ma dea in somaj ci afara de la serviciu pentru motivul asta. politia trebuie sa dovedeasca fapta ca sa ma poata da afara patronul?Inca nu s-a dovedit numic. maine urmeaza sa ma duc la lucru. Ce sa fac sa semnez vre-un act sa sa ma consult mai intai cu dvs. Va multumesc anticipat pentru ajutor si chiar va rog sa ma ajutati cu sfaturi si sugesti pentru ca nu stiu cum sa procedez.