avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit decizie de impunere FNUASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

decizie de impunere FNUASS

in data de 12.12.2011, socrul meu, a primit o decizie de impunere referitoare la obligatiile de plata la FNUASS, din conventii civile de pe anul 2006. Mentionez, ca baza de calcul anuala, pt. anul 2006 este in valoare de 2355, contributia datorata la FNUASS este de 153 ron + 225ron dobanzi de intarziere + 23ron penalitati de intarziere +401. lLa sfarsitul anului 2006 inceputul lui 2007, socrul meu a depus la Admin. Fin. declaratia de venituri, cei de acolo raspunzandu-i ca, pentru baza de calcul mai sus amintita, nu se percep nici un fel de contributii deoarece aceasta baza anuala de calcul este mica. Intrebarea mea este: Dupa 5 (cinci) ani nu se prescrie aceste sume datorate? (sume care in 2006 nu trebuiau platite conform celor spuse de cei de la finante). Daca se prescrie aceste crreante dupa un anumit termen, care este termenul stabilit si ce lege reglementeaza acest fapt?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si, nu in ultimul rand, va urez Sarbatori Fericite si La Multi Ani!!!
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:43, 20 Decembrie 2011
Aceasta datorie e catre casa de sanatate. Ei v-au spus ca din punctul lor de vedere, acolo la finante unde ati platit impozit de 16% pe respectivul venit, nu mai aveati nimic de plata.
dupa cinci ani nu se prescrie aceasta datorie? ce de la sanatate s-au trezit abia acum sa ne ceara acesti bani, or, din 2006 pana acum...., ma intreb, de ce nu l-a anunatat pe socrul meu mai repede ca trebuie sa plateasca acea suma? de ce au asteptat 5 ani?
Termenul de prescriptie de 5 ani se calculeaza de la data de la care aceste impozite sau contributii se datoreaza, adica au termenul de plata. Ori, pentru veniturile obtinute in 2006, contributiile se stabilesc prin decizia de impunere de la fisc, undeva in vara lui 2007.

Deci, acum nu sunt prescrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia datoriilor catre stat violeta_vlasceanu@yahoo.com violeta_vlasceanu@yahoo.com Buna ziua, Ma numesc Violeta Vlasceanu si incepand cu 2006 functionez ca PFA dar am si statutul de salariat. Nu am stiut si nici nu am fost informata ca ... (vezi toată discuția)
Contributie pt sanatate la cnas mirceani mirceani Mama mea, pensionara (87 de ani) a primit in decembrie 2012, doua decizii de impunere pt contributie la fondul de sanatate, referitoare la un venit din cedare ... (vezi toată discuția)
Decizii arbitrare de impunere ale cnas ionmihaela ionmihaela Sunt o persoana fizica , care am obtinut venit din cedarea folosintei bunurilor incepand cu anul 2006. nu am fost angajata nicaieri . Dupa aproape 5 ani imi ... (vezi toată discuția)