avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate mada9luci

Activitate mada9luci

Buna ziua
Stagiul de cotizare pt a putea lua somaj este de 12 luni in utimii 2 ani, aceste 12 luni trebuie sa fie fara intrerupere sau cumuland mau multe perioade cu intrerupere intre ele, in decursul celor 2 ani sa se ajunga la 12 luni lucrate?
Cum ar trebui sa fie exprimarea la punctul H.( din contractul de munca pentru un salariat cu fractiune de norma de 4 ore pe zi) alin 2. a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza:.....................................?
El va lucra dupa programul 08-12 o zi si urmatoarea zi de la 12-16.
In cazul unei fime de constructi ce trebuie scris la urmatorul punct din contractul de munca :D. Locul de munca alin. 2.In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astefl: ......................?
As putea scrie de ex. : la puncte de munca mobile sau in cadrul santierelor? Deoarece noi prestam servicii de tencuit, reabilitare blocuri.. etc, deci santierul se muta in diverse locatii.
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati la aceasta intrebare : cat este salariul minim pentru un muncitor necalificat in constructii la data curenta?
Răspuns la discuția Date factura neplatitor de tva
Am gasit raspunsul si il voi posta poate va fi de folos si altora.
Tr trecut pe factura paragraful: Scutit de TVA conf. art. 152 alin 1 L571/2003
Buna ziua
Firma pe care am infiintat-o de curand in domeniul constructiilor este declarata ca neplatitoare de tva, conf art 155 din Codul fiscal care regemneteaza informatiile ce tr sa fie cuprinse intr-o factura, se mentioneaza ca la cota de tva se inscrie pe factura procentul sau scutit cu drept de deducere, scutit fara drept de deducere, neimpozabil sau neinclus in baza de impozitare.
Eu tr sa mentionez in factura ceva anume sau pun :"-" la cota de tva sau nu mai trec nimic?
Buna ziua
Am deschis o firma de constructii de curand, punctul de lucru este in diferite locatii , unde prestez lucrari . Trebuie sa tiparesc pe factura mentiunea: punct de lucru mobil ..... (denumirea strazii aferente blocului unde prestez serviciul? )
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția administratorul unui srl
dar cum se procedeaza din moment ce ambii aociati sunt la randul lor administratori, isi dau fiecare unul altuia cate un mandat.
Cum arata un astfel de mandat si care este legea care il reglementeaza?
Răspuns la discuția administratorul unui srl
ceea ce vroiam eu sa intreb este daca se afla in inlegalitate acesti administratori si pot fi santionati de catre ITM in cazul in care ar lucra fara contract de munca?
Adica daca un administrator poate sa lucreze fara contract de munca? Sau sunt obligati sa incheie un contract de munca .
Nu gasesc legea cu reglementari
La o firma care are 2 asociati, ambii fiifnd declarati administratori, abia infiifntata si care urmeaza sa faca angajari (domrniul de activitate : constructii), administratorii pot sa lucreze in cadrul firmei? Daca da atunci tr contract de munca sau pot sa lucreze cot la cot cu ceilalti angajati fara carte de munca?