avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administratorul unui srl
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administratorul unui srl

La o firma care are 2 asociati, ambii fiifnd declarati administratori, abia infiifntata si care urmeaza sa faca angajari (domrniul de activitate : constructii), administratorii pot sa lucreze in cadrul firmei? Daca da atunci tr contract de munca sau pot sa lucreze cot la cot cu ceilalti angajati fara carte de munca?
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
mada9luci, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 9 Aprilie 2011
Oricare dintre cei doi administratori poate semna un contract individual de munca, inregistrat prin REVISAL la ITM.
Carti de munca nu mai exista.
ceea ce vroiam eu sa intreb este daca se afla in inlegalitate acesti administratori si pot fi santionati de catre ITM in cazul in care ar lucra fara contract de munca?
Adica daca un administrator poate sa lucreze fara contract de munca? Sau sunt obligati sa incheie un contract de munca .
Nu gasesc legea cu reglementari
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
mada9luci, utilizator
Administratorii unui SRL isi pot desfasuta activitatea si in baza mandatului dat de catre asociatii societatii.
dar cum se procedeaza din moment ce ambii aociati sunt la randul lor administratori, isi dau fiecare unul altuia cate un mandat.
Cum arata un astfel de mandat si care este legea care il reglementeaza?
Legea care reglementeaza contractul de mandat este Codul civil ... prin actul constitutic al SC se numesc cei doi si administratori care isi desfasoarea activitatea in baza acestui act .... in acest caz este vorba despre un mandat tacit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic fara carte de munca ContSters329143 ContSters329143 Daca sunt asociat unic si administratorul firmei pot lucra in cadrul firmei fara carte de munca? (vezi toată discuția)
Ca asociat si administrator al unei societati comerciale, pot lucra fara contract individual de munca? adriacst adriacst Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Eu si sotul meu suntem asociatii unei SRL, eu detin si calitatea de administrator. Am deschis un ... (vezi toată discuția)
Srl cu administrator fara salariu MihaiTeo MihaiTeo Buna ziua, Am o nelamurire. Vreau sa deschid un SRL in care eu sunt asociat cu alta persoana si vom mai angaja un administrator si 2 tehnicieni. Eu ma voi ... (vezi toată discuția)