avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate marianasincu

Activitate marianasincu

Exista cineva interesat sa ma reprezinte intr-un proces prin care sa contest legalitatea masurii de ridicare a masinii stationate neregulametar in sectorul 4, invocand precedentul careat prin deczia Curtii de Apel Bucuresti din 05.12.2013, prin care H.C.L. sector 4 care regelementeaza ridicarea masinilor stationate neregulamentar a fost declarata ilegala?
Avand in vedere ca suma pe care as recuperera-o in cazul unei decizii favorabile este doar 500 de lei, va rog sa considerati faptul ca demersul meu ar fi justificat doar in cazul in care as achita un onorariu doar in caz de reusita.
Multumesc mult,
Mariana Sincu
0769080163
Buna ziua,

Sunt in proces de constructie al unei case in comuna Berceni, Ilfov, termen dfinalizare estimat - octombrie 2012.
Terenul este l saselea lot dintr-un sir de 8 loturi, cu drum de servitute. Teava de gaze la crea s-ar putea face legatura este la inceputul drumului de servitute. Compania de distributie si furnizare a gazelor din comuna Berceni mi-a cerut pentru acceptarea cererii de racordare (dupa care urmeaza oferta, realizarea proiectelor si abia poi, dupa minim doua luni, inceperea lucrarilor pentru tragerea unei conducte pe drumul de servitute, termen 1 an) sa prezint o adeverinta de rol de la Primarie.
Problema e ca aceasta adeverinta de rol se elibereza doar cand casa este finalizata, in urma receptiei. Asta inseamna ca abia peste 3 luni pot spera sa pot depune cererea de gaze ca apoi sa incepa toata povestea care poate dura peste 1 an. Deci la iarna.... caldura de la bec.
Compania spune ca asa prevede legea.
imi puteti spune, va rog, daca intr-adevar legea prevede ca nu pot fi facute lucrarile de dezvoltare a retelei de gaze (in vederea viitoarelor bransamente) pe un drum ce deserveste terenuri cu case in constructie, cu autorizatii de constructie, mai ales daca proprietarii respectivelor terenuri solicita acest lucru si finanteaza in totalitate lucrarile, decat dupa finalizarea casei?
Multumesc.
Am gasit o casa p care vrem sa o achizitionam prin Prima Casa si procedura sugerata de vanzator mi se pare putin cam incurcata si imi trezeste banuieli. Proprietarul spune ca aceasta casa a fost cumparata de el de la banca, casa fiind pierduta in favoarea bancii de proprietarul initial ca urmarea a intrarii in imposibilitate de plata. El zice ca din cauza faptului ca anul acesta a mai vandut o casa, pentru aceasta a doua casa va trebui sa plateasca TVA si el vroia sa o vanda cu cash si sa treaca o suma minima pe contractul de vanzare-cumparare tocmai pentru a plati cat mai putin. Pentru ca noi vrem sa achizitionam prin credit Prima Casa acest lucru nu va fi posibil si proprietarul a propus o solutie: el va vinde casa unui asociat (agentului imobiliar) pe un pret minim si apoi noi o vom cumpara de la agent prin credit, TVA-ul nemaifiind aplicat deoarece ar fi prima casa vanduta de agent anul acesta.
Ca ei sa faca insa acest transfer de proprietate, pentru ca implica niste costuri, vor un avans ( 1000 euro) de la noi ca sa ne intarim cumva intentia de cumparare. Acesti bani nu vor putea fi insa dati ca avans pentru casa pentru ca nu vor fi dati proprietarului de la care vom cumpara casa si atunci noi ii vom da, spune agentul, ca parte din comisionul pe care urmeaza sa il platim agentiei (1800) de euro, pe baza de factura pe care o va taia agentia.
Pentru ca nu sunt de acord sa platesc comision agentiei inainte de finalizarea tranzactiei, agentul spune ca va considera acesti bani ca parte din avansul pe care il voi palti catre el cand vom face ante-contractul de vanzare cumparare (asta spune el acum, eu nu ma pot asigura in nici un fel ca va face asta).
Mie mi se pare o metoda foarte simpla de a lua 1000 de euro si apoi sa dispara, il pot obliga cumva prin ceva?
Ar fi o solutie depunerea acestei sume intr-un cont escrow, deschis pe numele nostru si al agentului?

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns, asta seara ne intalnim cu ei sa discutam exact detaliile.

Multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns.
O sa cer acum sa semnez acea conventie civila, incercarea moarte n-are.
Daca o sa refuze sau o sa ma abureasca cu altceva, macar o sa stiu ca trebuie sa-mi iau gandul de la bani.
Ajutati-ma va rog frumos cu un raspuns, urgent!!!!
Pot recupera banii dela un angajator in baza unei conventii civile incheiate cu acesta?
Sunt angajata de o luna si jumatate la o firma, am semnat CIM in care a fost trecut doar salariul minim, iar pentru restul banilor pe care ar trebui sa-i primesc (conform ofertei stabilite cu angajatorul) mi s-a spus ca voisemna o conventie civila, pe care pana acum nu am semnat-o.
Problema mare vien acum. Acum 2 saptamani mi-am dat demisia (cauzele nu au importanta) iar reactia angajatorului a fost una destul de urata, ceea ce ma face sa cred ca nu voi mai primi restul de bani (in afara celor din CIM); nu mi s-a spus clar ca nu ii voi primi dar atunci cand a trebuit sa primesc banii pt luna trecuta mi s-a spus ca sunt in proces de lichidare si ca voi primi banii doar dupa ce imi voi ridica si cartea de munca.
Astazi este ultima zi, am predat totul. Intrebarea mea este: sa insist sa semnez acea conventie civila, ma va ajuta cumva sa recuperez banii (adica ar obliga din punct de vedere legal angajatorul sa ma plateasca)? Sau nici macar nu este legala aceasta conventie civila si deci ar trebui sa nu o semnez si sa ma resemnez.
Mai am cam o ora la dispozitie, daca cineva are rabdare sa citeasca si sa ma ajute, mii de multumiri!!!!
Ajutati-ma va rog frumos cu un raspuns, urgent!!!!
Pot recupera banii dela un angajator in baza unei conventii civile incheiate cu acesta?
Sunt angajata de o luna si jumatate la o firma, am semnat CIM in care a fost trecut doar salariul minim, iar pentru restul banilor pe care ar trebui sa-i primesc (conform ofertei stabilite cu angajatorul) mi s-a spus ca voisemna o conventie civila, pe care pana acum nu am semnat-o.
Problema mare vien acum. Acum 2 saptamani mi-am dat demisia (cauzele nu au importanta) iar reactia angajatorului a fost una destul de urata, ceea ce ma face sa cred ca nu voi mai primi restul de bani (in afara celor din CIM); nu mi s-a spus clar ca nu ii voi primi dar atunci cand a trebuit sa primesc banii pt luna trecuta mi s-a spus ca sunt in proces de lichidare si ca voi primi banii doar dupa ce imi voi ridica si cartea de munca.
Astazi este ultima zi, am predat totul. Intrebarea mea este: sa insist sa semnez acea conventie civila, ma va ajuta cumva sa recuperez banii (adica ar obliga din punct de vedere legal angajatorul sa ma plateasca)? Sau nici macar nu este legala aceasta conventie civila si deci ar trebui sa nu o semnez si sa ma resemnez.
Mai am cam o ora la dispozitie, daca cineva are rabdare sa citeasca si sa ma ajute, mii de multumiri!!!!
Buna ziua,

Ma puteti ajuta , va rog, cu un raspuns la urmatoarea problema?
As vrea sa stiu pentru cine are efect Contractul National Colectiv de Munca. Din cautarile mele imi rezulta, conform legii 130/1996, art. 11 si conform art. 241, d) din Codul Muncii, ca are efect pentru " pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară".
Insa, cand am sunat la ITM, pentru a cere informatii intr-o problema care implica acest aspect, mi s-a comunicat ca acest Contract colectiv de munca la nivel national ar avea efect doar pentru patronatele si sindicatele care au participat la negocierea si semnarea lui. Ceea ce ma face sa banuiesc ca totusi cei de la ITM ar avea dreptate este faptul ca in prima adnotarea adusa art. 241 din Codul Munci apare ceva ce ar sugera acest lucru insa nu pot vedea textul integral al adnotarii (nu am platit abonament) si deci nu ma pot edifica. De fapt, nici macar nu stiu sigur daca adnotarea este o modificare deja aprobata la lege, dar banuiesc ca asta ar insemna.
Va multumesc si va sunt recunoscatoare.