avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul National Colectiv de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul National Colectiv de Munca

Buna ziua,

Ma puteti ajuta , va rog, cu un raspuns la urmatoarea problema?
As vrea sa stiu pentru cine are efect Contractul National Colectiv de Munca. Din cautarile mele imi rezulta, conform legii 130/1996, art. 11 si conform art. 241, d) din Codul Muncii, ca are efect pentru " pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară".
Insa, cand am sunat la ITM, pentru a cere informatii intr-o problema care implica acest aspect, mi s-a comunicat ca acest Contract colectiv de munca la nivel national ar avea efect doar pentru patronatele si sindicatele care au participat la negocierea si semnarea lui. Ceea ce ma face sa banuiesc ca totusi cei de la ITM ar avea dreptate este faptul ca in prima adnotarea adusa art. 241 din Codul Munci apare ceva ce ar sugera acest lucru insa nu pot vedea textul integral al adnotarii (nu am platit abonament) si deci nu ma pot edifica. De fapt, nici macar nu stiu sigur daca adnotarea este o modificare deja aprobata la lege, dar banuiesc ca asta ar insemna.
Va multumesc si va sunt recunoscatoare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 9 Februarie 2010
CCMN produce efecte pentru toti salariatii incadrati cu contract de munca la toti angajatorii din tara si sta la baza incheierii contractelor colective de munca la nivelul ramurilor de activitate, grupuri de unitati si unitati. Unde nu exista CCM la aceste nivele se aplica prevederile CCMN.
CCMN 2007-2010 este valabil pentru toti angajatii incadrati cu contract de munca, fara a face distinctie intre bugetari si nebugetari.
marieta_ilinca a scris:

CCMN 2007-2010 este valabil pentru toti angajatii incadrati cu contract de munca, fara a face distinctie intre bugetari si nebugetari.

Pentru bugetari mai putin sunt aplicabile prevederile acestui CCMN .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca are studii superioare danu21 danu21 Ib cazul in care angjez o persoana cu studii superioare dar postul respectiv nu necesita studiile superioare mai e nevoie sa il incadrez cu salar de ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate cf ccmn 2007-2010 cornelia_cristea cornelia_cristea Am o mare nelamurire... Am nascut in luna aprilie 2007 si cf art 51 CCMN 2007-2010 as avea dreptul la un salariu mediu pe unitate (din cate mi s-a comunicat ... (vezi toată discuția)
Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)