avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate cf CCMN 2007-2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate cf CCMN 2007-2010

Am o mare nelamurire...
Am nascut in luna aprilie 2007 si cf art 51 CCMN 2007-2010 as avea dreptul la un salariu mediu pe unitate (din cate mi s-a comunicat la ITM ar fi vb de un sal mediu brut). Am depus la angajator o cerere in acest sens, au primit-o , mi-au dat nr dar refuza plata pe 2 motive:
1. Vor act oficial de la MIn MUncii cum ca sunt obligati sa achite acest salariu
2. Nu vor sa creada ca este vorba de salariu brut pe unitate (adica nu concep sa se faca media sal de la director pana la femeia de servici)
Ce pot face in acest caz?
Are oare cineva un asemenea act primit de la ITM sau Min Muncii care sa spuna care sa confirme aplicabiliutatea art 51 din CCMN 2007-2010
Cel mai recent răspuns: gabdyd , utilizator 09:48, 20 Noiembrie 2007
Aplicabilitatea obligatorie a art.51 din CCMN 2007-2010 rezulta din legea nr.130/1996.
Daca doresti ceva oficial te poti adresa cu o cerere Inspectiei Muncii sau Ministerului Muncii privind aplicabilitatea CCMN 2007-2010.
Art. 11 alin.1 din Legea nr.130/1996 prevede urmatoarele:
Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii din unitate, in cazul contractelor colective de munca incheiate la acest nivel;
b) pentru toti salariatii incadrati in unitatile care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca la acest nivel;
c) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca;
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara, in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
:D. Niciunul nu vrea sa plateasca de bunavoie.
Solicita raspuns scris de la ITM si te duci cu acela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul bonus pentru nastere - anul 2012 alikbalik alikbalik \"CCMN 2007-2010 specifica clar ca mamele care au nascut au dreptul (nu este optiunea societatii) la obtinerea unui salariu mediu brut pe unitate.\" Dar ... (vezi toată discuția)
Salriu minim de 440 ron???? paladan paladan astazi la ITM mi s-a comunicat ca salariul minim pe economie este de 440 ron incepand cu 1.01.2007. Acum cateva zile m-au pus sa fac act aditional de marire ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus pentru nasterea unui copil petree petree Buna ziua. Am cateva nelamuriri la adresa acestui subiect. Situatia mea este urmatoarea: - sunt angajata de 4 ani la o unitate avand ca obiect de ... (vezi toată discuția)