avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate andao

Activitate andao

Buna ziua! Asociatia de proprietari, de care apartinem, a adaugat la taxele de intretinere si copilul in varsta de nici 2 ani. Este legal? La un moment dat era vorba ca doar de la 3 ani intra la astfel de cheltuieli. Oare am inteles gresit? Multumesc!
Răspuns la discuția Pensie
Multumesc si duminica placuta!
Discuție Pensie
Buna seara

Va rog sa ma lamuriti...Sot, sotie, pensionari amandoi. Daca moare sotul si sotia renunta la pensia ei, aceasta poate primi pensie jumatate din cea a sotului?

Multumesc!
Răspuns la discuția Legea 200/2006
Multumesc!
Discuție Legea 200/2006
Buna ziua

Am contractul de munca suspendat, aflandu-ma in concediu pentru crestere copil. Firma la care lucram e in faliment. Lichidatorul judiciar a depus la ANOFM dosarul cu privire la accesarea fondului de garantare. Fostii mei colegi, au primit decizia prin posta, eu nu.
Lichidatorul mi-a spus ca ANOFM a respins cererea mea deoarece ultimele 3 luni inainte ca firma sa intre in insolventa am fost in concediu medical. Nu am gasit in lege referire la asa ceva. Stiu ca nu se iau in calcul concedile medicale dar firma a intrat in insolventa in oct 2013 si eu am de recuperat salarii din ian-aprilie 2013. Doar de la jumatatea lui aprilie 2013 am intrat in concediu de risc maternal.
Ma puteti lamuri daca cei de la ANOFM au dreptate?

Multumesc!
Multumesc inca o data si sa aveti o zi buna!
Multumesc. Lichidatorul judiciar a depus dosarul colectiv de recuperare. Problema este ca eu nu ma regasesc in el, dar in tabelul de creante apar. Nu stiu motivul pt care nu apar in dosar. Credeam ca din cauza faptului ca am contractul suspendat pt crestere copil.
salarii restante+concedii medicale neplatite
Discuție Legea 200/2006
Buna ziua

Angajatorul e in faliment. Eu am contractul de munca suspendat, pentru crestere copil si creante de recuperat.Pot cere Agentiei pt Ocuparea Fortelor de Munca sa-mi dea cele 3 salarii medii pe economie conform legii nr. 200/2006?

Multumesc!
Buna ziua

Am fost chemati de catre un BEJ pt intocmirea PV de distribuire a sumei. L-am contestat in instanta pt ca sumele au fost corect impartite dar executorul a refuzat eliberarea sumelor. Am castigat in instanta. Sentinta este legalizata maine.
Acum cred ca tb sa formulez o adresa catre BEJ pentru a ne elibera sumele conform sentintei civile. Nu stiu cum sa formulez, ca sa o depun la BEJ-ul implicat.
De asemenea, in cat timp este obligat executorul sa ne elibereze sumele?

Multumesc!