Buna ziua! Am o nelamurire privind promovarea a 2 ani de studii într-un an şcolar în învăţământul preuniversitar. Conform Ordin nr.5489/29.09.2011 nu rezulta ca elevul apt de a promova 2 ani intr-unul singur poate face doar clasele de mijloc: (2 cu 3), 5 cu 6 sau 10 cu 11. Nu rezulta din metodologie ca nu se poate face si ...3 cu 4, 7 cu 8 sau 11 cu 12. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,
Pentru PFA , care are obiect de activitate cosmetica si make-up , inregistrata la Registrul Comertului cu sediu profesional ( la domiciliu), dar ca punct de lucru ( alta adresa)....trebuie aviz de la Politia Locala??
Vă multumesc!!
Daca prin sentinta a fost data fetita in grija tatalui, tot prin sentinta sa fie data si mamei; asta ar fi pentru punctul 1;iar pentru punctul 2, daca vreti s-o inscrieti la un liceu/scoala in Germania trebuiesc iar acte:
la scoala unde invata in România, reprezentantul legal era tata, deci până nu aveti actul prin care instanta va incredintat-o nu se poate face nici un demers;
Dupa ce sunteti reprezentantul ei legal, mergeti la scoala si cereti situatia scolara, care trebuie tradusa. Trebuie sa mergeti la scoala din Germania, si sa vedeti acolo ce fel de acte va cer, deoarece fiecare tara are modul ei de a echivala studiile.
Va urez succes!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Exact la fel am gandit, mai ales ca am ceva experienta in invatamant.Dar e problema mai delicata in invatamantul privat, si anume> Legea o face cel care e sef , pentru ca el are banul. Am primit raspuns asemanator de la un domn avocat dar, degeaba. Nu face diferenta dintre adrese, " hartii" si act oficial eliberat de un ministru si publicat in Monitorul Oficial.
Asta e!
Toate cele bune!
Lucrez ca secretara la un liceu particular, recent acreditat.Acreditarea s-a obtinut in baza unui Ordin al Ministrului, care, s-a ridicat pe baza de semnatura de catre directorul liceului.
Intrebare:
Trebuia dat nr. de inregistrare in caietul de intrari-iesiri pe acel ordin?
Eu nu am dat pentru ca l-am considerat act oficial, publicat in MO, si nu o adresa care intra in scoala.
Am gresit, pentru ca asa mi s-a reprosat?:((
Daca trebuia dat nr. de inregistrare, care este baza legala?
Va multumesc anticipat!