Naarghyta, poti sa faci precizari suplimentare la urmatorul termen printr-o intampinare, dar grabeste-te sa scoti pana la urmatorul termen bilantul contabil si depunel in instanta, fal in doua copii, unul pentru tine si unul in instanta, bilantul il poti obtine pe loc, trebuie sa complete zi un formular, la spui ca esti salariat si-ti trebuie in insatnta, poti sa ceri si o expertiza contabila la sediul firmei, si este foarte bine sa-ti aduci martori in instanta, tu cum nu ai lucrat cu contract de munca MARTORII SUNT SINGURA ARMA DE ATAC, judecatorii cred mult in martori mai ales ca martorii sunt sub juramant biblic. Nu-ti trebuie alte dovezi in plus, dar bilantul este foarte important pentru tine, in el se spune totul: nr de salariati, activitatea firmei, fondul de salarii, fondul ticheteleor de masa daca primeati, impozite si taxe, profit. Dute cu bilantul la un specialist contabil sa til citeasca ca tu sa stii ce sa zici in instanta, poate ai vreun prieten in domeniu care sa te ajute, eu sunt tanar dar asta nu inseamna ca nu pot sa te ajut cu vreun sfat, iti stau la dispozitie cu orice nelamurire. Inca o data bafta si succes in lupta cu sacalii si piratii!!!!!!!!!!!!!!!!!!
=D> Chitu Silvia eu m-am reprezentat singur in instanta si judecatoarea ma intrebat de ce nu mi-am angajat avocat, iam dat doua raspunsuri sincere 1 nu-mi permit sami angajez avocat, 2 numi plac avocatii ca nu spun durerea umana, chiar daca e vorba de litigiu de munca, am spus asta de fata cu avocatii prezenti in sala, nu mia fost rusine.
:stunned: Naarghyta da binenteles poti solicita aceste documente, dar dute la registrul comertului de pe langa tribunal sa scoti bilantul contabil al firmei unde ai lucrat, succes.
:O Pentru toti cei care ati lucrat in companii indiferent de durata de vechime avuta in cadrul companiei, si in cazul in care ati chemat in instanta angajatorul, este bine sa va deplasati la registrul comertului de pa langa tribunal si sa solicitati bilantul contabil pe anul 2010 al firmei la care ati lucrat. Acest bilant are o taxa de cel mult 30 de lei, se da si la salariati sil puteti depune in instanta, va puteti recupera banii din taxa de bilant prin instanta. Inainte de-al depune in instanta bilantul contabil studiatil cu mare atentie, apelati la un specialist contabil (e bine daca aveti cunostinte, rude, prieteni). In bilant se spune toata activitatea firmei, venituri brute si venituri nete, profitul firmei, cheltuiei profesionale, fondul de salarii, fond pentru tichete de masa. Ca atare mai solicitati in instanta contractul colectiv de munca, pontaje pentru perioada lucrata, condicele de prezenta, statele de plata pentru fiecare luna lucrata, iar angajatorul oricum le va prezenta, in cazul in care refuza sa prezinte state de plata, instanta aplica amenzi angajatorului, mai solicitati prin instanta ordine de plata al beneficiarilor catre angajatorul la care ati lucrat, ca el sa nu aiba motive ca nu a avut bani sa va plateasca, cereti tot prin instanta reclamatiile si sesizarile, procesele verbale cu tot cu amenzi de la i.t.m, pentru fiecare control efectuat pe anul 2010. Depuneti ca dovada in instanta toate raspunsurile primite de la i.t.m. Foarte important instanta va va da cate un exemplar in mod obligatoriu doar daca cereti contractul colectiv de munca, state de plata, pontaje, ordine de plata, procesele verbale cu tot cu amenzi de la i.t.m. Ca arma de atac solicitati in instanta sa se faca expertiza contabila la sediul firmei. Presedintele de instanta care judeca litigiul alege in mod neutru cu avocatii prezenti in sala un expert neutru, si cel mai important in ziua cand se efectueaza expertiza contabila trebuie sa fiti prezent la sediul firmei ca reclamant, angajatorul nu are ce sa va faca, daca va pune interdictie sa intrati sediul firmei in ziua expertizei poate fi amendat penal de instanta, si instanta anuleaza expertiza contabila, hotaraste o noua expertiza contabila. Si aici este foarte important in expertiza contabila nu se negociaza cate ore ti-am platit si cat mai am de platit, se plateste toata perioada lucrata. Nu va temeti costul expertizei contabile nu revine in sarcina d-stra, prin decizia judecatorului ii revine in sarcina angajatorului si se ridica cam la 1000 de lei. VA UREZ SUCCES IN LUPTA CU ACESTI PIRATI. Astept noutati.
Gabi inca o data multumesc pentru raspuns, am sa raspund la cele trei intrebari: 1. Da ambii soti sunt de acord sa divorteze de comun acord. 2.Sotia a facut si-a angajat credite bancare pe numele ei din timpul casatoriei, insa banii ia cheltuit sotul fara sa dea vreo explicatie, ea continua sa plateasca si in prezent rate lunare in cuantum de 400 £, fara ca el sa contribuie. Sotul a facut credit bancar pe numele lui din timpul casatoriei pentru asi cumpara masina auto, fapt ca sia cumparat masina, dar sotia a contribuit la plata ratelor pentru masina. Din paretea sotiei nu doreste sa faca partajarea bunurilor, insa doreste sa-si pastreze numele sotului, dar el nu doreste acest lucru. In urma acestui raspuns primit din partea sotului, sotia are pretentii materialela bunurile dobandite de amandoi in timpul casatoriei, revenindui fiecaruia 50% din valoarea totala a bunurilor. Care este procedura impartirii bunurilor, si cum poate sa-si pastreze numele sotului?
Gabi multumesc pentru raspuns, este un adevar mare la munca comuna depusa de ambii soti. Cu privire la intrebari, raspund foarte concret:1. Ei se afla in itlalia din 2003, sotul lucrand cu forme legale din anul 2005, sotia lucrand cu forme legale din anul 2007, ambii pana in prezent lucreaza cu forme legale. 2. Sunt cetateni romani. 3.Casatoria a fost oficiata in Romania. rog raspuns. Multumesc.:sorry:
Buna ziua, as dori o consultare pentru o prietena de familie la subiectul divort de comun acord. Sau casatorit in 2005, si casatoria a decurs normal pana in anul 2009, fapt ce nu a rezultat pana in prezent copii. Din acel an au intervenit probleme de familie, insa in acest timp sotia a tot dat sanse sotului intru cat casnicia sa decurga in mod normal si civilizat. In anul 2008 ambii soti au cumparat o masina prin rate la valoarea de 20.000 £, in acel an masina fiind pe numele sotului din timpul casniciei, ca atare si sotia a contribuit la plata ratelor. In prezent sotia are angajate credite bancare pe numele dansei, insa banii au fost folositi de sot, la care ea plateste si in prezent. De mentionat este faptul ca si sotia sia cumparat bunuri in timpul casniciei (dekstop media, aspirator si altele). Valoarea ratelor lunare care le plateste sotia sunt in cuantum de 400 £. Intrebari: 1. in cazul divortului de comun acord, sotia isi poate pastra numele sotului si care este procedura? 2. in cazul in care sotul nu doreste ca sotia sai pastreze numele sotului, ea are dreptul la pretentii materiale la bunurile dobandite in timpul casatoriei, si cum se impart? 3. este obligatorie prezentarea la proces a ambilor soti la primul termen? 4. in cazul in care sotia nu se poate prezenta la proces poate sa imputerniceasca in lipsa avocatului un membru al familiei, si care este procedura? 5. cat dureaza procedura de divort prin comun acord? rog raspuns. Multumesc.
=D>sfatuiti-ma, pe langa plangerea depusa la tribunal, trebuie sa conexez si plangere penala si daca tot la tribunal? deoarece am depus plandere cu titlu litigiu de munca, in contencios administrativ, si daca trebuie sa platesc vreo taxa? va multumesc.
X-(buna seara, am fost concediat fara a mi se aduce la cunostinta un preaviz in care sa fie specificat perioada de preaviz, insa mi sa adus la cunostinta decizia de concediere pe motive ce nu tin de persoana salariatului in baza articolelor 40 alin(1) lit ,,a'', art 65, 66, 67 alin (1) si art 74 din legea nr 53/2003(codul muncii). mai mult decat atat am fost batut in incinta fabricii de persoana intrusa care are relatie de rudenie cu directorul firmei, joi 28.01.2010, pe motive de servici cu privire la neacordarea salariilor la timp din luna decembrie 2009. datorita faptului ca am fost agresat moral si fizic am depus o plangere la politie, si mai mult dacat atat am depus o contestatie la tribunalul neamt pentru concedierea ilegala fara a mi se plati drepturile salariale. tinand cont de faptul ca sa depus un numar de trei sesizari colective la i.t.m. neamt si alte 31 de reclamatii la aceiasi institutie, sa efectuat un control din partea organului competent in cadrul firmei B&H FASHION SRL Tg-neamt: intrebare voi avea castig de cauza in instanta? si daca pot cere daune morale.