X-(buna seara, am fost concediat fara a mi se aduce la cunostinta un preaviz in care sa fie specificat perioada de preaviz, insa mi sa adus la cunostinta decizia de concediere pe motive ce nu tin de persoana salariatului in baza articolelor 40 alin(1) lit ,,a'', art 65, 66, 67 alin (1) si art 74 din legea nr 53/2003(codul muncii). mai mult decat atat am fost batut in incinta fabricii de persoana intrusa care are relatie de rudenie cu directorul firmei, joi 28.01.2010, pe motive de servici cu privire la neacordarea salariilor la timp din luna decembrie 2009. datorita faptului ca am fost agresat moral si fizic am depus o plangere la politie, si mai mult dacat atat am depus o contestatie la tribunalul neamt pentru concedierea ilegala fara a mi se plati drepturile salariale. tinand cont de faptul ca sa depus un numar de trei sesizari colective la i.t.m. neamt si alte 31 de reclamatii la aceiasi institutie, sa efectuat un control din partea organului competent in cadrul firmei B&H FASHION SRL Tg-neamt: intrebare voi avea castig de cauza in instanta? si daca pot cere daune morale.
Daca nu s-a respectat procedura de concediere incluzand si acordarea preavizului, aveti sorti siguri de izbanda. Veti obtine si drepturile salariale restante daca sunt solicitate prin cererea catre instanta. Despre daune morale nu cred ca ati avea succes.
Puteti solicita daune morale daca veti conexa cu plangerea de natura penala pentru agresiune fizica, mai ales daca aveti dovezi de legaturi (rudenie, prietenie) cu administratorii societatii care v-au incalcat aceste drepturi.
=D>sfatuiti-ma, pe langa plangerea depusa la tribunal, trebuie sa conexez si plangere penala si daca tot la tribunal? deoarece am depus plandere cu titlu litigiu de munca, in contencios administrativ, si daca trebuie sa platesc vreo taxa? va multumesc.
Concediu odihna
cata272
Ce pot sa fac daca sunt in conflict cu patronul si nu vrea sa-mi acorde concediul de odihna pe motiv ca nu are destul personal, pot sa intru in concediu fara ... (vezi toată discuția)
Daune morale
vbdiro
Mi-a fost desfacut ilegal CIM-am hotarare la tribunal in acest sens, urmeaza si recursul.Angagatorul prin purtatorul de cuvant a declarat ca in urma unui ... (vezi toată discuția)