avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

Ce pot sa fac daca sunt in conflict cu patronul si nu vrea sa-mi acorde concediul de odihna pe motiv ca nu are destul personal, pot sa intru in concediu fara plata? Oricum mi-a trimis o instiintare prin care ma avertiza ca in 15 zile imi desface contractul de munca desi nu avea nici un motiv concret si chiar daca i-am trimis control de la ITM pe acest motiv si pt neplata salariului acesta are cunostinte acolo si i-a mituit , iar pt plingerea depusa la tribunal inca nu am primit termen.Ce pot sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:31, 18 Iulie 2009
La data incetarii contractului de munca, angajatorul este obligat sa va achite toate drepturile salariale, inclusiv cele aferente concediului de odihna neefectuat. In caz contrar, va puteti adresa in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale.
Pentru plangerea depusa la tribunal, puteti verifica pe portaljust.ro daca aceasta a primit termen si numar de dosar.
cata272 a scris:

Oricum mi-a trimis o instiintare prin care ma avertiza ca in 15 zile imi desface contractul de munca desi nu avea nici un motiv concret


Probabil v-a transmis o comuniacare a unui preaviz de concediere individuala. Are dreptul sa va concedieze dupa cum considera el ca vrea sa-si organizeze activitatea.

dar daca v-a dat preaviz doar 15 zile, nue corect. la concediere din initiativa angajatorului se acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare, 1 salariu compensator si vi se plateste comcediul de odihna neefectuat.
daca nu o sa respecte aceste aspecte veti putea contesat si decizia de concediere in instanta.
1. In cazul concedierii preavizul este de 20 de zile lucratoare si nu de 15 zile, In acest caz, in perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.

2. Puteti merge la arhiva Tribunalului sa vedeti ce termen vi s-a dat la actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a co la incetarea raporturilor de munca. nobo nobo De maine intru in preaviz, 14 zile lucratoare, concediu nu mai pot lua, pentru ca este altcineva programat sa plece si as vrea sa stiu daca agajatorul are ... (vezi toată discuția)
Desfintarea locului de munca adle adle Buna ziua, In cazul in care mi se reduce locul de munca(reducere de personal)cu preaviz de 15 zile. Trebuie sa fiu prezenta 8 ore/ zi la munca? Va ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna pt luna ianuarie 2010 cristinutza_alexa cristinutza_alexa Luni o sa primesc decizia de desfiintare a postului, si o sa intru in preaviz de 15 zile, acest preaviz se va incheia in luna feb aprox in data de 15. Am ... (vezi toată discuția)