avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediului de odihna pt luna ianuarie 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediului de odihna pt luna ianuarie 2010

Luni o sa primesc decizia de desfiintare a postului, si o sa intru in preaviz de 15 zile, acest preaviz se va incheia in luna feb aprox in data de 15. Am dreptul sa cer plata concediului de odihna pt luna ianuarie 2010(1,75 zile) si partial pe februarie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 22 Ianuarie 2010
aveti dreptul sa cereti indemnizatia intreaga pentro c.o. neefectuat
preavizul trebuie sa fie minim 20 zile lucratoare
1. In primul rand, preavizul este de 20 de zile lucratoare, conform CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.

2. Si tot conform CCMUNN:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

3. Din drepturile cuvenite la zi fac parte: salariul pentru perioada lucrata, compensarea zilelor de CO cuvenit si neefectuat etc.

4. Asadar cereti si banii pentru zilele de CO cuvenite pe ianuarie si februarie, pana la data concedierii.
cristinutza_alexa a scris:

Luni o sa primesc decizia de desfiintare a postului, si o sa intru in preaviz de 15 zile, acest preaviz se va incheia in luna feb aprox in data de 15. Am dreptul sa cer plata concediului de odihna pt luna ianuarie 2010(1,75 zile) si partial pe februarie?



Cititi cu atentie mesajul d-lui Valeriu, vedeti ca preavizul trebuie sa fie min. 20 zile lucratoare, asa trebuie sa scrie in decizie. Faceti cerere pentru concediul cuvenit/2010 si neefectuat, la data incetarii contractului.
In cazul doamnei preavizul este de 15 zile lucratoare ... derogare de la Codul muncii data de art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 :)

:offtopic: Interventie moderator
Nu mai deschideti mai multe topicuri cu probleme conexe problemei pe care ati mai deschis un topic....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a co la incetarea raporturilor de munca. nobo nobo De maine intru in preaviz, 14 zile lucratoare, concediu nu mai pot lua, pentru ca este altcineva programat sa plece si as vrea sa stiu daca agajatorul are ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Concediere freerobert freerobert buna ziua.am lucrat la o firma si sa desfiintat postul pe care aram incadrat.as dori sa stiu cum se calculeaza lichidarea si daca pe o perioada de 6 luni se ... (vezi toată discuția)