avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daune morale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daune morale

Mi-a fost desfacut ilegal CIM-am hotarare la tribunal in acest sens, urmeaza si recursul.Angagatorul prin purtatorul de cuvant a declarat ca in urma unui control s-a constatat ca nu am indeplinit indicatorii de performanta si am fost concediat.Motivul concedierii este altul, eu neavand in CIM prevazuti indicatori de performanta. Cum indicatorii de performanta sunt de regula prevazuti in contractul de management, consider ca prin aceasta mediatizare falsa consider ca am fost defaimat si mi-a fost afectata onoarea, demnitatea, imaginea.In CIM aveam prevazut si acordarea de preaviz la desfacerea contractului, de care nu am beneficiat.
Intrebare:1)pot solicita daune morale?
2).Care este motivul pt care nu mi-au fost acordate tichetele de masa de la data concedierii la data reintegrarii efective, stiind ca hotararea de la tribunal este executorie si definitiva-deci poate fi atacata cu recurs, iar drepturile salariale pe aceeasi perioada mi-au fost acordate?-hotararea prevede "acordarea drepturilor salariale si a altor drepturi de care ar fi beneficiat salariatul....."
Cel mai recent răspuns: Constantin A. Z. Ciurel , Consilier juridic 17:52, 24 August 2011
1) Puteti cere daune morale . Sanse foarte mici sa le obtineti.
2) Daca motivul nu exista in sentinta, o atacati ca nemotivata . Daca exista nu mai cautati altul.

Cel mai bine insa este sa va impacati cu fostul angajator, aveti sanse mai mari cu o negociere. Incercati ! Nu aveti nimic de pierdut ... din contra !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti -reintegrare popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In urma reintegrarii pe vechiul loc de munca un salariat a beneficiat de acordarea drepturilor banesti. Dar in perioada concedierii -reintegrarii ... (vezi toată discuția)
Durata orelor de munca in preaviz la concediere marianams70 marianams70 Buna ziua, am primit o comunicare in data de 08.08.12 ca potul care il ocup se desfiinteaza dar nu din motive economice ci pentru ca asa a hotarat ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie -drepturi popescu marcela popescu marcela In urma reintegrarii angajatorul este obligat sa acorde toate drepturile de la data reintegrarii. In situatia in care anterior concedierii, angajatul a ... (vezi toată discuția)