am primit o comunicare in data de 08.08.12 ca potul care il ocup se desfiinteaza dar nu din motive economice ci pentru ca asa a hotarat consiliu firmei,vreau sa intreb daca am dreptul la cele 4 ore de munca sau nu deoarece mi sa spus ca nu e cazul decat daca era concediere colectiva
Reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. deexemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz av trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.
In caz de concediere salariatul poate veni la servici 1/2 norma fara afectarea drepturilor salariale pentru a isi putea gasi un loc de munca. aceste lucruri sunt / ar trebuie prevazute in CCM sau ROI.
Preaviz somaj
danabunea
Daca firma da pe cineva in somaj, in cele 20 de zile lucratoare de preaviz persoana trebuie sa vina intreg programul la servici sau mai este valabila chestia ... (vezi toată discuția)