Sunt in CIC de cateva luni, dar vreau sa ma intorc mai repede de 1 an pentru a demisiona. Daca voi fi in preaviz, voi putea sta la program redus din 8 ore la 6 ore? Multumesc
In general, reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. deexemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz av trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.
In cazul dvs, puteti beneficia de prevederile art.17 din OUG 96/2003, si anume :
(1)Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.
(3)Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
.....
Exista posibilitatea ca angajatorul sa renunte la preaviz ori la o parte din preaviz iar in aceasta situatie CIM sa inceteze mai repede. De asemenea puteti solicitate o incetare a CIM cu acordul partilor.
Buna ziua. Multumesc frumos pentru raspuns dar eu nu voi fi concediata, eu mi-am gasit in alta parte si vreau sa demisionez. Stiti cumva ceva legat de acest caz?
Program redus
mira-j
Pentru mamele care se intorc mai devreme de doi ani din ccc la munca , in cazul meu bebe 7 luni, mai exista program redus cu 2 ore pentru alaptat? Pana la un ... (vezi toată discuția)