avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea postului dintr-o functie de conducere!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea postului dintr-o functie de conducere!

Buna ziua,

In data de 05.04.2010 am fost angajat pe o perioada nedeterminata la o firma cu un salariu brut de 1925 ron.

In data de 30.11.2010 s-a incheiat un act aditional de modificare salariu de la 1925 la 1200

In data de 17.03.2011 mi s-a comunicat ca-mi desfiinteaza postul de "sef sala" din cadrul punctului de lucru si am semnat concedierea cu 20 de zile de previz pana la data de 01.04.2011 (aceasta am semnato intr-un singur exemplar care a ramas la ei)

In data de 13.04.2011 am avut o intalnire cu directorul firmei pentru lichidarea salariala si a spus ca singurii bani care mi se cuvin sunt:
-700 ron concediul pe 19 zile (2010-2011)
-400 ron plata salariului aferent lunii martie pana la data desfacerii contractului de munca.Perioada de preaviz a refuzat sa mi-o plateasca pe motiv ca nu am fost la munca, chiar daca mi s-a spus sa nu mai vin la munca si sa predau toate actele si telefonul firmei in ziua cand a inceput preavizul.

Nu am semnat futurasul de salariu si nu am acceptat banii spunandu-le ca urmeaza sa ne vedem in instanta.

In data de 7 aprilie, inainte de lichidare am trimis urmatoarea scrisoare la firma:

Subsemnatul......, avand in vedere ca in baza deciziei nr. 61, incepand cu data de 01.04.2011 imi intrerupeti activitatea conform art. 65(1) din Codul Muncii, prin prezenta va aduc la cunostinta ca in conformitate cu art. 76 alin.1 din contractul colectiv de munca cun nr. 42/01/11.02.2010 pe ramura comert, ramura din care face parte si unitatea in care mi-am desfasurat activitatea, va revine obligatia ca odata cu celelte drepturi de lichidare sa-mi platiti si trei salarii compensatorii.
Refuzul dumneavoastra de arefuza plata salariilor compensatorii ma va determina sa va actionez in instanta.

La ultima discutie telefonica mi s-a spus ca cererea mea e nefondata si gresit formulata pentru ca nu exista asa ceva si ca art 76 este luat din CCM pe 2010 si noi suntem in 2011.

Daca ii dau in judecata pot avea castig de cauza sau e necesar sa refac aceasta scrisoare si apoi sa inaintez litigiul de munca in instanta.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmino , utilizator 13:00, 3 Mai 2011
Faceti o plangere la I.T.M .Dupa ce primiti raspunsul de la I.T.M actionati angajatorul in instanta.Succes!
Buna ziua !
Conform art. 78 al CCM la nivel national pt anii 2011-2014, la incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana salariatului , acesta beneficiaza de o compensatie de cel putin un salariu lunar , in afara drepturilor cuvenite la zi .....
Refaceti cererea invocand art. mentionat anterior , in caz de refuz putand actiona angajatorul in instanta . In ceea ce priveste neplata perioadei de preaviz , avand in vedere ca nu v-ati prezentat la serviciu , nu aveti motive legale de a contesta neplata acestei perioade ...
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Adrian Marin, Consilier juridic
adrianmarin a scris:

Buna ziua !
Conform art. 78 al CCM la nivel national pt anii 2011-2014, la incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana salariatului , acesta beneficiaza de o compensatie de cel putin un salariu lunar , in afara drepturilor cuvenite la zi .....
......


Acest CCMN nu a intrat in vigoare si nici nu cred ca o sa intre ...

@ Cosmino
Este intemeiata cererea dvs facuta in baza art.76 din CCM la nivel de ramura de comert .... nu mai refaceti cererea , sa va scrie pe cerere ca refuza .
Promovati actiunea in instanta.
Am urmat pasii si am inaintat dosarul in instanta si dupa site-ul tribunalului, temenul este abia in octombrie.
Intrebarea mea este daca imi iau lichidarea de la ei, ceea ce include plata concediului si ultima luna in care am muncit ma afecteaza cu ceva in proces?
Daca semnez fluturasul de salariu si cel de plata a concediului mai pot avea pretentii pentru cele 3 salarii compensatorii si daunele morale cuvenite?
Va multumesc aniticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea dintr-o functie de conducere Cosmino Cosmino Buna ziua, Am cateva nelamuriri in legatura cu ce mi se se cuvine in urma concedierii dintr-o functie de conducere, respectiv \"sef sala\", cod caen 9200 ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii in cazul concedierii militaruflorentina militaruflorentina buna ziua problema mea este urmatoarea: sunt angajata la o societate comerciala din data de 1 martie 2006. este o societate mica cu un numar de 5 ... (vezi toată discuția)