Dorim sa infiintam un SRL in Romania, mai exact in Bucuresti.
Activitatea va fi producerea cofrajelor termoizolante din polistiren expandat, neopor, diverse figuri din polistiren si comercializarea acestora pe teritoriul Romaniei cat si pentru export.
Momentan avem firma in R.Moldova, Chisinau care are aceeasi activitate, insa aici avem si servicii de constructii.
Dorim sa stim care este toata procedura de infiintare al societatii in Bucuresti, care este durata, cand este nevoie de prezenta personala, costurile, daca oferiti toata gama de servicii, incepand cu sediu social, conbtabilitate etc.
O alta intrebare ar fi, tinand cont ca suntem 2 asociati, eu X si Y.
Eu detin pasaport romanesc cu buletin de Buc si pasaport MD, iar Y, detine pasaport MD.
Intrebarea este, care forma de societate ar fi mai convenabila, una cu capital mixt (RO+MD) sau una cu capital strain (MD+MD) sau una cu capital romanesc, desigur daca exista vre-un avantaj/ diferenta la taxe si impozite
Asteptam cu interes raspunsul.
Va multumim
Buna ziua,
Va rog mult sa ma lamuriti. Reprezint o firma din Rep. Moldova care urmeaza sa exporte in Romania cofraje termoizolante din polistiren expandat, elemente decorative din polistiren expandat si diverse figuri, semne (la comanda). Intrebarea mea este, daca noi trebuie sa primim aviz si agrement tehnic din Romania sau este valabil agrementul tehnic din Rep. Moldova? Daca este nevoie de cel din Romania, va rog frumos sa-mi scrieti cum ar trebui sa procedam.
Va multumesc anticipat
tocmi asta nu inteleg, utilajul costa 5000€ , stiti cumva care este procentul de taxa vamala din tariful de import ?
Va multumesc
Avand o firma platitoare de TVA, doresc sa achizitionez din Rep. Moldova un utilaj pentru fabricarea unor materiale de constructii. As vrea sa stiu care este TVA-ul care trebuie platiti la vama? Va multumesc anticipat
va multumesc pt. raspuns si imi cer scuze pt. incalcare:">
Pai tocmai ca noi o sa construim cu produsele care le producem noi
Iti multumesc mult, care este procentul 19%?
Pentru un SRL care are drept activitate de baza producerea unor materiale de constructii si ca alta activitate constructiile, la ce este mai bine de optat la platitor sau neplatitor de TVA?
Va multumesc anticipat
Pentru o companie care are ca activitate de baza producerea unor materiale de constructii si comercializarea lor cat persoanelor fizice atat si persoanelor juridice, iar ca alta activitate are diferite tipuri de constructii pentru ce tip de impozitare ar fi bine sa optez pentru cel pe venit sau pentru cel pe profit?
Va multumesc anticipat