Daca nu o rezolvati pe cale amiabila trebuie sa actionati in judecata
pe cine trebuie sa actionez in judecata?Nu de altceva,dar devin din ce in ce mai nesimtiti cei care ar trebui sa ne sprijine si prefera sa spuna :nu se poate.
cand ati cerut ?eu am intrebat despre acest drept ptr ca voi naste prin iulie si vreau sa am toate hartiile pregatite prt asa ceva ,insa mi s-a prezentat Ordinul 32/42 publicat in 10 ianuarie 2010 care anuleaza orice drept prevazut in contractul de munca-atat la nivel de ramura cat si la nivel national(dupa spusele contabilei)
Conform carei legi vi s-a acordat?Si eu stiam ca este un salariu mediu pe unitate,dar se pare ca eu nu voi obtine nimic.Sunt prof de romana in Galati.Ati nascut inainte de ianuarie si poate de aceea vi s-a acordat?
Conform Contractului Colectiv de munca la Nivel National art.51,lit c si Contractului Colectiv de munca la Nivel de Ramura(lucrez in invatamant,profesor)-ambele in vigoare,valabile,am dreptul la acordarea unui salariu bonus la nasterea unui copil.Contabila scolii mi-a prezentat Ordinul 32/42 ce face parte din ordonanta din 10 ianuarie 2010 care spune ca orice prevedere de natura salariala prevazuta de CCM este anulata de aceasta ordonanta.
Este posibil asa ceva?As dori un raspuns, ptr ca in Ordonanta guvernului din 25 ianuarie 2010,articolul 1,care contine normele de aplicare ale legii 330 se spune ca -salarizarea personalului se realizeaza potrivit prevederilor contractelor colective de munca legal incheiate pana la implinirea termenului ptr care au fost incheiate,in limita cheltuielilor de personal aprobate.
Mai multe cadre didactice ne confruntam cu refuzul contabililor de a aplica prevederile legale ale CCM.Multumesc frumos.
nascuta in iunie 1955,cu 32 de ani de cotizare-doresc a ma pensiona si as vrea sa stiu suportul legal care imi permite acest lucru.De asemenea am auzit la televizor ca e posibila ca penalizarea(care exista momentan) sa fie modificata,devenind 50% si pastrandu-se penalizarea si dupa indeplinirea varstei legale de pensionare.Este real sau e doar o propunere?