avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare salariu mediu pe unitate,bonus la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare salariu mediu pe unitate,bonus la nastere

Conform Contractului Colectiv de munca la Nivel National art.51,lit c si Contractului Colectiv de munca la Nivel de Ramura(lucrez in invatamant,profesor)-ambele in vigoare,valabile,am dreptul la acordarea unui salariu bonus la nasterea unui copil.Contabila scolii mi-a prezentat Ordinul 32/42 ce face parte din ordonanta din 10 ianuarie 2010 care spune ca orice prevedere de natura salariala prevazuta de CCM este anulata de aceasta ordonanta.
Este posibil asa ceva?As dori un raspuns, ptr ca in Ordonanta guvernului din 25 ianuarie 2010,articolul 1,care contine normele de aplicare ale legii 330 se spune ca -salarizarea personalului se realizeaza potrivit prevederilor contractelor colective de munca legal incheiate pana la implinirea termenului ptr care au fost incheiate,in limita cheltuielilor de personal aprobate.
Mai multe cadre didactice ne confruntam cu refuzul contabililor de a aplica prevederile legale ale CCM.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 13:18, 18 Martie 2010
Da aveti dreptul, mai mult acest salariu mediu pe unitate nu intra in fondul de salarii, este un ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 salarii dupa pensionare tap tap Va rog sa ma ajutati intr-o problema privind salarizarea: un cadru didactic solicita la iesirea la pensie doua salarii conform contractului colectiv de munca ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate contract colectiv de munca ContSters70098 ContSters70098 O intrebare, va rog, la care nu mai stiu ce raspuns sa am! In situatia in care intr-un contract colectiv de munca la nivelul unui grup de unitati s-au ... (vezi toată discuția)
Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)