avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie nastere

Am cerut conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel de Ramuara Invatamant un salariu de baza pentru nasterea copilului si am primit un salariu tarifar.
Am revenit cu alta cerere prin care am solicitat diferenta intre salariul de baza si cel tarifar si mi s-a raspuns ca ii voi primi in functie de bugetul alocat tinand cont de faptul ca e an de criza.
Cum trebuie sa procedez pentru a primii banii?
Mentionez ca sunt cadru didactic!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 23 Martie 2010
Daca nu o rezolvati pe cale amiabila trebuie sa actionati in judecata
cand ati cerut ?eu am intrebat despre acest drept ptr ca voi naste prin iulie si vreau sa am toate hartiile pregatite prt asa ceva ,insa mi s-a prezentat Ordinul 32/42 publicat in 10 ianuarie 2010 care anuleaza orice drept prevazut in contractul de munca-atat la nivel de ramura cat si la nivel national(dupa spusele contabilei)
Conform carei legi vi s-a acordat?Si eu stiam ca este un salariu mediu pe unitate,dar se pare ca eu nu voi obtine nimic.Sunt prof de romana in Galati.Ati nascut inainte de ianuarie si poate de aceea vi s-a acordat?
Am solicitat banii imediat dupa ce am nascut, la inceputul lunii noiembrie 2009. Trebuie sa depuneti o cerere catre directorul unitatii si sa solicitati indemnizatia conform Contractului colectiv de munca la nivel de ramura Invatamant nu cel la nivel national. Sunt obligati sa va inregistreze cererea si chiar daca momentan nu au banii, ulterior ii veti primi. Succes si un bebe sanatos!
top dan a scris:

Daca nu o rezolvati pe cale amiabila trebuie sa actionati in judecata

pe cine trebuie sa actionez in judecata?Nu de altceva,dar devin din ce in ce mai nesimtiti cei care ar trebui sa ne sprijine si prefera sa spuna :nu se poate.
Chemati in judecata pe angajator ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordarea primei de nastere grete grete Sunt medic,am nascut in urma cu 4,5 luni si mi se refuza acordarea primei de nastere de catre unitatea angajatoare(spital)pe motiv ca nu este semnat contractul ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitatea la nastere mihaela022005 mihaela022005 Sunt anagajata ca secretara in cadrul unei Universitati de stat. In iulie am nascut si in Contractul Colectiv de Munca pe 2007 este trecut un articol, cred ca ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere LUMI1971 LUMI1971 Am avut o salariata,cadru didactic,incadrata pe perioada determinata,care a nascut pe 30 august 2007.Incepand cu 01.09.2007 s-a mutat la alta unitate ... (vezi toată discuția)