Buna ziua, am fost la Tribunal, m-am inregistrat fara nicio problema. Va multumesc de precizari. Actele au fost exact cele mentionate de dvs. Cererea a trebuit sa o am in 2 exemplare si am avut nevoie si de un dosar plic.
Buna ziua. Sunt traducator autorizat din 2003 si nu sunt inregistrata la niciun tribunal, la data respectiva, dupa cat stiu eu, nu era necesar. Stiti cumva daca trebuie sa o fac acum sau daca e vrea problema ca nu m-am inregistrat?
Buna ziua. As dori si eu un raspuns autorizat pe o tema ce a aparut adesea, dar care se pare ca are solutionari diferite. Sunt traducator autorizat, dar in acelasi timp si profesor titularla un liceu. Din cate am inteles, daca am si un alt loc de munca, nu datorez decat contributie de sanatate. In urma cu 2 zile am primit o decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii de la ANAf, in valoare de 25 lei, fara nici o alta explicatie, referitiare la contributii de asigurari sociale de stat. Am mers la Finante sa vad despre ce este vorba si minunatul functionar mi-a explicat : "Noi actionam, domnisoara, asa ca mai bine platiti". Nu a putut sa imi explice de unde provin aceste plati accesorii si m-a mai anuntat ca am un debit de 83 de lei pentru care a facut deja somatia. Mi-a spus de asemenea ca ei nu au dosarele de la CAsa de Pensii , au primit doar restantele in administrare. Intrebari:
1. Trebuie sa platesc contributii la pensie si somaj?
2. Cum pot afla de unde provin aceste sume?
Va multumesc.
Buna ziua. Poate cineva sa ma lamureasca exact in haosul acesta al contributiilor ce mai trebuie declarat si platit incepand cu 10.09.2010, daca desfasori activitati independente ca traducator si esti in acelasi timp angajat cu carte de munca ca profesor, de exemplu?
Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii (in afara de impozit) am de platit, in urma modificarilor legislative, ca traducator autorizat- PFA. Mentionez ca in acelasi timp sunt profesor, deci platesc deja CAS si alte contributii.