Am un angajat , care este pensionar din mai 2016, incadrat din data de d 13.06.2017 care a venit cu concediu medical pe perioada 17-26.07.2017; avand in vedere ca nu are nici macar o luna intreaga lucrata (14 zile), cum il platesc , cu ce baza de calcul?
Certificatul medical are cod 01, ambulatoriu.
Un angajat cere aprobarea incetarii contractului individual de munca cf art. 55 lit b incepand cu data de 01.03.2014, in data de 25.02.2014. I se aproba si in data de 28.02.2014 se emite decizia de incetare a c.i.m.cu 01.03.2014. In cursul zilei de 28.02.2014 angajatul anunta ca se afla in concediu medical , fiind in spital. Cum se interpreteaza situatia ? Ramane angajat sau nu , in luna Martie?
Un student de 23 ani lucreaza la o firma in baza unui contract de prestari servicii incepand cu 01.08.2012. A solicitat firmei o adeverinta pentru plata CASS , pentru medicul de familie . Raspunsul a fost ca nu o poate primi dar in schimb va primi o adeverinta privind impozitul , pe care va trebui sa o duca la Administratia financiara.
Firma nu are obligatia retinerii si virarii impozitului , cas-ului , cass-ului ?
Persoana in cauza este asigurata sau nu? Trebuie sa-si plateasca singur contributiile?
Problema este ca in ziua respectiva salariatul in cauza este suspectat de lipsa unor materiale de la locul de munca si ii convine situatia in care ar fi trecut in cm.
Un salariat este pontat 8 ore dar are si concediu medical in aceeasi zi pentru ca seara i s-a facut rau! Ii platesc cele 8 ore lucrate pentru ca a fost pontat , dar cu medicalul cum fac?
Daca il platesc cm cu ziua urmatoare imi da eroare, ziua inceperii cm diferita de data acordarii, cum e corect?
Am girat pe cineva pentru un imprumut la CAR acum 17 ani cel putin . Beneficiarul imprumutului, un fost coleg de serviciu, a iesit la pensie si e de negasit. Contabila de la CAR m-a anuntat ca sunt buna de plata . Dupa atatia ani , e corect sa platesc eu ? De ce nu au incercat sa-l gaseasca? cum este legal?