Sunt angajat la o firma din Ro care face parte dintr-un Holding international.
Anul trecut am decis ( de comun acord cu firma din Ro) ca pentru un an sa lucrez pentru o alta firma din Holding in alta tara.In aceasta perioada contractul din Ro este suspendat prin acordul partilor.
La firma din strainatate am aflat ca acestia nu au inregistrat contractul de munca la autoritatiile de munca locale si nici nu platesc nici un fel de taxe.Precizez ca lucrez in Africa si firma este inregistrata aici.
Intrebarea mea este:ar trebui sa platesc contributiile sociale in Ro - eu sau firma din Ro?.
Firmal din strinatate este obligata sa imi ramburseze taxele?
Stiu ca din alte tarii se pot recupera taxele este valabil si pentru Africa?
ok platesc datoria al asociatie(nu este mult era vorba de principiu si in cazul asta mai degraba platesc eu decat sa am probleme pe viitor), dar intrebarea e, daca vechiul proprietar are credite sau alte datorii si acestia vin sa ceara banii pot sa imi conteste contractul si sa il declare nul?
Pai bun:
Daca fac reclamatie notarului unde o fac: la camera notrilor Bucuresti?sau la Uniunea Notarilor? si ce ar trebui sa reclam mai exact?
Pe notar o cheama [editat de admin], probabil avocatii din Bucuresti o cunosc pentru ca a fost judecator (din cauza asta ziceam ca justitia e oarba in cazul unora).
Si pe notar ar trebui sa il chem in instanta?
Si daca in contract nu scrie nimic de cine ce face cu datoriile, si nici nu se precizeaza nimic de ele atunci am sanse de castig daca il chem in instanta pe vanzator?
Din cauza ca m-am saturat de coruptia din romania si ca nimeni nu face nimic o sa fac tot posibilul sa il treg la raspundere pe acest notar, pentru ca alti sa nu pateasca ce am patit eu.
Bun, am ajuns la concluzia ca eu sunt de vina ca nu am fost sa ma interesez la asociatie si electrica, notarul ca nu a cerut hartia de la asociatie, acum ce pot sa fac,e contractul nul? o sa pierd apartamentul pe care am dat o gramada de bani si pentru care trebuie sa platesc 30 de ani?pot sa imi recuperez banii inapoi?pot sa il dau in judecata pe notar( asta oricum dureaza ani si ani si probabil la ce relatii are o sa pierd ca deah asa sunt unii cu pile), si pana la urma vanzatorul iese cel mai castigat si cu bani luati si cu apartamentul primit inapoi deoarece contractul e nul.
Deci ce pot sa fac?
am inteles ca pe notar pot sa il reclam la camera notarilor si ce o sa ii faca? o sa ii dea o atentionare si el merge mai departe.Cand am fost sa vb cu el a zis ca sunt liber s ail reclam si mi-a dat adresa unde sa ma duc sa il reclam, asa ca ce sa mai zic!!!I
n Romania justitia e oarba si tine cu cei care au putere si banii, noi astia care muncim de ne rupem sa ne cumparam un amarat de apartament cu 2 camere in Rahova pentru care platim 30 de ani o luam in bot si murim pe marginea drumului...............................
a fost semnat un precontract de vanzare cumparare, moment in care datoriile erau achitate la zi, fapt dovedid printr-o adeverinta de la asociatia de proprietari, contractul a fost semnat 3 luni mai tarziu, moment in care nu a fost cerut nici o adeverinta de la asociatia de proprietari de catre notar
Am incheiat un contract de vanzare cumparare a unui apartament, am fost la notar am semnat toate actele, problema a aparut in momentul in care am descoperit ca are datorii la intretinere si la electrica.
Cand a fost semnat contractul nu a fost ceruta nici o hartie de la asociatie sau d ela electrica prin care sa arate c anu are datorii.
Am mers la notar sa il intreb de ce nu a cerut aceste acte, si acesta a zis ca nu trebuia sa le ceara el.
Ce pot sa fac acuma cu aceste datorii???
Asociatia ma someaza sa le platesc, electrica imi spune ca vine sa imi taie curentul daca nu le platesc, iar notarul zice ca nu il intereseaza c anu e treba lui, de proprietar nici nu mai reusesc sa dau.
Pot sa fac o reclamatie notarului?Unde pot sa o fac si ce trebuie sa fac in acest sens?
Notarul este obligat, prin lege, sa ceara adevarinta de la asociatie si de la electrica???
Proprietarul nu vrea sa plateasca datoriile la intretinere care sunt din luna noiembrie pana acum.Contractul a fost semnat in ianuarie si datoriile sunt in acest moment de 1000 ron si o s amai vina si pe luna ianuarie si jumatate din februarie.
Noi am vorbit sa achite toate datoriile, acum nu mai vrea.