Recent am achizitionat un apartament (12 ianuarie) iar intrarea in posesiune este cu data de 14 februarie, acum am aflat ca proprietarea are restante la curent de 600 ron si la intretinere 1000 ron (doar pe 2 luni noiembrie si decembrie!!!!! este un apartament cu 2 camere!!!!) si refuza sa le plateasca.
Intrebarea mea este asociatia poate sa ma oblige sa platesc aceste restante daca nu stiam de ele?sau cum pot sa o oblig sa le plateasca?
Notarul cand a facut contractul de vanzare cumparare nu a cerut o adeverinta recenta de la asociatia de proprietari in care sa rezulte ca nu mai are datorii si acum spune c anu e vina ei si c anu trebuia sa ceara ea, pot sa fac plagere impotriva notarului, sau sa il trag la raspundere pentru ca aprobat semnarea contractului fara aceasta adeverinta??
In contractul meu nu scrie nimic referitor la plata datoriilor la utilitati.
Pai daca dvs. ati cumparat in ianuarie, ce legatura aveti cu facturile de utilitati din noiembrie/decembrie?
Furnizorii de utilitati il vor urmari pentru plata lor pe fostul proprietar.
Va recomand intocmirea unui proces verbal cu administratorul la data intrarii propriu zise in imobil in care sa mentionati tot ce considerati relevant in relatia cu furnizorii de utilitati: indexul contorului de energie electrica, indexul apometrelor, etc. Apoi notificati furnizorii cu o adresa scrisa in care le precizati CAND ati devenit proprietar, cand ati intrat in posesia imobilului, etc.
buna seara!
depinde cum v-ati inteles.
in mod normal, daca vanzatorul mai ramane o perioada in apartamment este firesc sa suporte si cheltuielile legate de intretinerea lui.
In opinia mea, daca dovediti data intrarii in posesiune (de asta va spuneam de proces verbal incheiat cu administratorul), veti putea fi obligat la plata doar dupa aceasta data. Pana la 14 februarie nu dvs. ati fost beneficiarul. Inteleg ca platiti intretinerea la administrator, nu direct la furnizorii de utilitati. Atunci cu atat mai mult va recomand sa incheiati un proces verbal cu el si sa-l notificati ca de la data de 14 februarie, dvs. sunteti proprietar. Lui normal ca i-ar fi mai comod sa recupereze de la dvs. toata restanta, dar nu e corect.
Proprietarul nu vrea sa plateasca datoriile la intretinere care sunt din luna noiembrie pana acum.Contractul a fost semnat in ianuarie si datoriile sunt in acest moment de 1000 ron si o s amai vina si pe luna ianuarie si jumatate din februarie.
Noi am vorbit sa achite toate datoriile, acum nu mai vrea.