Recent am achizitionat un apartament (12 ianuarie) iar intrarea in posesiune este cu data de 14 februarie, acum am aflat ca proprietarea are restante la curent de 600 ron si la intretinere 1000 ron (doar pe 2 luni noiembrie si decembrie!!!!! este un apartament cu 2 camere!!!!) si refuza sa le plateasca.
Intrebarea mea este asociatia poate sa ma oblige sa platesc aceste restante daca nu stiam de ele?sau cum pot sa o oblig sa le plateasca?
Notarul cand a facut contractul de vanzare cumparare nu a cerut o adeverinta recenta de la asociatia de proprietari in care sa rezulte ca nu mai are datorii si acum spune c anu e vina ei si c anu trebuia sa ceara ea, pot sa fac plagere impotriva notarului, sau sa il trag la raspundere pentru ca aprobat semnarea contractului fara aceasta adeverinta??
In contractul meu nu scrie nimic referitor la plata datoriilor la utilitati.
Nicio problema. Faceti ce v-am recomandat mai sus si aratati in notificare ca veti plati toate sumele curente ce vor fi stabilite incepand cu data de 14 februarie. E problema asociatiei sa-l caute pe vechiul proprietar si sa recupereze restanta de la el. E de asemenea problema asociatiei nu a dvs. sa formuleze o eventuala plangere impotriva notarului care a facut vanzarea fara a avea adeverinta cu plata utilitatilor la zi si a cauzat astfel o paguba asociatiei...
Va spun toate astea din postura uneia care a lucrat ca si consilier juridic la un furnizor de energie termica. Data de la care emiteam facturi pe noul proprietar era data efectiva cand el a intrat in posesie si a beneficiat de serviciile firmei. E firesc sa fie la fel si in relatia cu asociatia de proprietari. Cine a beneficiat de servicii, acela are obligatia sa le achite.