avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea clauzelor din contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea clauzelor din contractul de VANZARE-CUMPARE

Buna ziua!

Am cumparat de curand un apartament cu 3 camere confort 2 si am probleme cu fostul proprietar.

Acesta de la data semnarii antecontractului(respectiv 10 decembrie 2007) si pana in prezent nu a mai platit nici macar o luna la intretinere acumuland o datorie de aproximativ 900 RON(insemnand decembrie+ianuarie) + ce v-a veni pe luna februarie deaoarece actul de vanzare-cumparare a fost semnat pe 25 ianuarie iar ca termen de eliberare a fost fixata data de 25 februarie a anului curent.
Din 25 februarie si pana astazi il tot sun zilnic pe proprietar si ma amana ca o sa plateasca de o zi pe alta.

Intreabarea mea este:
"Cum as putea recupera datoria de 1200 RON de la vechiul proprietar avand in vedere faptul ca in contractul de VANZARE-CUMPARARE este mentionat faptul ca la data eliberararii apartamentului acesta se obliga sa plateasca totul la zi?"

Probabil pentru multi nu sunt multi bani dar pentru mine sunt avand in vedere ca apartamentul arata jalnic si necesita renovare radicala plus ca am si rata la banca pe cap, ceea ce face aproape imposibila achitarea acestei datorii catre asociatia de locatari de catre mine.

Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 21:19, 5 Martie 2008
presupun ca totii banii i-ati achitat ca pret....deci nu mai puteti retine de acolo......din pacate va trebui sa apelati la instanta daca el tot refuza sa achite datoriile.......sau cereti asociatiei sa recupereze de la el.....:(
Mergeti la asociatie si cereti sa-i recupereze de la el, sa-l notifice etc.
Daca nu merge, il dati in judecata cum a sous colegul. Poate-i puneti poprire pe contul cu banii platiti de dv. ca pret... :D
Apartamentul a fost cumparat prin credit ipotecar, prin urmare si-a tras banii din banca...deci sa mai retin de acolo nu prea mai pot, iar asociatia nu cred ca o se implice in toata problema asta.

Ma interesa sa stiu daca ma adresez instantei cu acel contract de vanzare-cumparare daca as putea obtine banii prin intermediul executorului judecatoresc fara a mai deschide un proces.
Nu puteti recupera banii fara proces... Instanta trebuie sa constate existenta creantei, intinderea acesteia, poate chiar sa-i acorde un termen de gratie, etc. In orice caz, executarea silita se va face numai dupa ce hotararea judecatoreasca ramane irevocabila.
Totusi, inainte de a deschide un proces, mergeti la asociatie si spuneti-le ca nu veti plati restantele, pe care trebuie sa le recupereze de la fostul proprietar.... Sa faca bine sa-l notifice pe fostul proprietar.
Nu conteaza cum a fost cumparat si platit apartamentul. Am inteles ca i-ati virat deja banii, evident ca nu puteti merge sa scoateti din contul omului. Am vorbit insa de poprire, o operatiune juridica dupa ce il dati in judecata.
De ce nu credeti ca asociatia nu s-ar implica? Ba eu chiar cred ca se va implica, mai ales daca ii notificati referitor la faptul ca dv. nu veti putea fi executat pentru restantele vanzatorului...
Dv. notificati Asociatia, Asociatia pe el... :D

Alte discuții în legătură

Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere fost proprieter olivia27 olivia27 am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost ... (vezi toată discuția)
Apartament vandut cu datorii la intretinere cris_nedelcovici cris_nedelcovici Avem urmatoarea situatie: In luna februarie se cere adeverinta - nu erau restante la acea data. In 15 aprilie, in contractul de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)