avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate naeprioroc

Activitate naeprioroc

timp de 5 ani am platit CASS in Romania si asig sociale si de sanatate in Malta. Imi pot recupera banii platiti la CASS in Romania?
Discuție succesiune
Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat).
Averea parintilor mei consta dintr-un apartament si niste actiuni la Sif Muntenia(nu multe).
Nepotii mei au insistat sa nu deschidem succesiunea pentru a nu o deranja pe mama care a ramas sa locuiasca in apartamentul care trebuia impartit.
Intrebarea mea este: dupa decesul mamei mele succesiunea care se va deschide va include si succesiunea dupa tata sau imparteala se va face unitar asupra intregii averi intre mine si nepoti?
Cum este mai corect sa procedez sa deschid acum succesiunea dupa tata sau sa fac o singura succesiune dupa decesul mamei mele??
Va multumesc!!
Din 1980 lucrez in aviatie ca tehnician , timp in care denumirea profesiei (meseriei) pe care am practicat-o s-a schimbat de la electromecanic la tehnician specialist aviatie(1999) specializare care se regaseste si astazi in nomenclatorul de meserii fara ca sa se diferentieze pe domeniii (mecanic, electric, radio , aparate de bord etc) Din anul 2003 Compania Tarom,al carui angajat am fost, a trebuit sa schimbe legislatia dupa care functioneaza orice companie de aviatie din Europa, si sa devina parte EASA, nu trebuia decit sa aplice noua legislatie nimic mai mult.
Din acel moment Autoritatea Aeronautica Romana a inceput sa emita Licente de Intretinere Aeronave individuale pentru personalul implicat in intretinerea aeronavelor care sunt recunoscute in tota lumea, in concordanta cu cerintele reglementarilor EASA Part 66,Part M, si Part 145 in care specialitatea de tehnician specialist aviatie (atotcuprinzatoare) este mult mai riguros definita si individualizata, purtind numele de Avionics, termen care se regaseste inscris in lienta de functionare.
Din anul de gratie 2003 si pina astazi nici o organizatie de aviatie din Romania (inclusiv Tarom) nu a intreprins demersurile necesare pt modificarea sau inscrierea noii terminologii care defineste exact rolul pe care il are acesta specialitate, in nomenclatorul de meserii sau in codul CAEN.
Intrebarea este daca eu,ca persoana fizica care in prezent imi desfasor activitatea ca si "contractor" ( adica prestez servicii unor baze de reparatii din tota lumea in baza unor contracte determinate ca durata plasat fiind de o agentie din strainatate) pot face demersurile necesare si care este modalitatea pt a inscrie acesta noua denumire (Avionics) in nomenclatorul de meserii. Sau aceasta profesie poate fi privita ca o profesie liberala,deoarece necesita obtinerea idividual a licentei de functionare ca personal aeronautic ??
Este revoltator sa vezi atita lipsa de interes si birocratie ori in spatele acestei lipse de reactie stau ceva interese ale companiilor privind salarizarea!!??
Va multumesc!!!!
Am avut un accident de circulatie(am pierdut controlul masinii pe un drum acoperit cu polei) acum 40 de zile in urma caruia soferul din masina cu care am intrat in coliziune acuza dureri la un genunchi.Aceste dureri au aparut brusc dupa ce omul s-a dat jos din masina normal,dupa ce l-am intrebat daca i s-a intimplat ceva in urma coliziunii, daca are nevoie de asistenta, el si-a scos masina de pe carosabil si au venit rudele sale,in acel moment a inceput sa aiba dureri.A fost transportat la spital cu ambulanta pentru investigatii fara a-mi lasa nici o posibilitate de a-l contacta.Dupa ce am transportat masina mea accidentata la garaj m-am prezentat la Politie (Udriste) in aceasi seara pt a cere informatii despre cel accidentat si eventual sa intru in posesia unui nr de tel, macar.Politistul care instrumenta cazul mi-a spus ca nu imi poate da nici o relatie privind persoana respectiva.Asa ca m-am dus la spital la camera de garda si am vorbit cu medicul care a vazut respectivul pacient si care mi-a spus ca nu are nici o adresa sau nr de tel a respectivului si ca singurul lucru care poate sa-l spuna este ca pacientul nu a ramas internat.De atunci m-am intilnit o singura data cu persoana , atunci cind am fost la Udriste la prezentarea in fata politistului care instrumenta cazul si nu a vrut sa-mi dea nr lui de tel si nici adresa.Sunt complet dezorientat si nu stiu ce se poate intimpla; eu nu am acces la propriul dosar, nu pot discuta cu victima,nu am fost citat nicaieri;cine stie ce hirtii or sa apara in acel dosar??
Cine a mai trecut prin asa ceva VA ROG sfatuiti-ma pe la ce usi sa bat , ce pot face sa vad si eu acel dosar secret.
Imi este teama ca voi fi pus in fata uniu fapt implinit fara ca eu sa pot face ceva; sa ma pot apara intr-un fel.
Oare de ce tace toata lumea???