Buna ziua, ma poate ajuta cineva intr-o problema.? cum se poate stabili redeventa in cazul concesionarii unui cabinet medical? exista o formula de calcul? unde as putea sa o gasesc? Va multumesc.
la momentul punerii in posesie, era categorie faneata, deci nu s-a intocmit gresit, dar mostenitoarea sustine ca este neproductiv, si solicita trecerea la neproductiv pentru a beneficia de scutire la impozit.
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se poate schimba categoria de folosinta a unui teren care in T.Prop.emis in 2009, figureaza ca faneata si in fapt este teren neproductiv?Va multumesc.
Buna ziua, sunt functionar la o primarie si as vrea sa-mi spuneti, cum pot recupera niste datorii mai vechi ale unei societati comerciale care potrivit datelor de la registrul comertului se afla in procedura generala de insolventa. Precizez ca datorilile provin din neplata redeventei intr-un contrat de concesiune care intre timp s-a reziliat.In plus, toata corespondenta trimisa la sediul societatii a fost returnata.
Buna ziua. Am si eu nevoie de o parere. Este vorba de un contract de reabilitare a unei institutii publice cu alocatii bugetare.In speta nevirandu-se banii in totalitate pentru achitarea lucrarii, s-a dispus executarea silita. Intre timp s-a incheiat un protocol prin care s-a preluat lucrarea, partial executata, de un centru financiar, care a facut o parte din plati pe masura ce acestea s-au alocat de guvern. Intrebarea mea este, daca protocolul nu a fost semnat de executant, lucru pe care-l si invoca, acceptarea ordinelor de plata poate fi considerata acceptare tacita a protocolului? Daca da, in ce baza legala?#-o va multumesc.
La momentul cand s-au facut cererile, cererea a facut-o proprietarul, iar pana la momentul intocmirii pv de punere in posesie, a decedat ramanand mostenitorii, si din aceasta cauza au fost trecuti. proprietarul apare ca defunct. Comisia locala nu a avut cunostinta de existenta certificatului de mostenitor.
multumesc. dar imi puteti da un text legal unde se mentioneaza asta?
buna ziua.
La dezbaterea unei succesiuni, persoanele care renunta la succesiune, mentionate ca renuntatori, in certificatul de mostenitor, sunt renuntatoare la toata masa succesorala actuala si viitoare, sau numai la masa succesorala dezbatuta la acel moment si cuprinsa in certificatul de mostenitor.
Ma gandesc la situatia dezbaterii succesiunii pentru casa inainte de 1990, cand au fost niste renuntatori la succesiune si ulterior dupa 1995, apare titlul de proprietate pentru terenuri agricole.Renuntatorii la casa mai au dreptul si participe la dezbaterea succesiunii pentru teren?:-/ . Dar in cazul in care renuntatorul la casa apare in titlul de proprietate, ca si mostenitor? daca puteti sa-mi dati si un act normativ care reglementeaza acest lucru (...)Va multumesc!
La art 55 cod fiscal ma refeream, daca poate fi invocat, pentru a beneficia de aceste cadouri de paste, sau macar pentru copii salariatilor ,fara probleme legale ulterioare.
ma gandesc ca prin legea 330 s-a sistat acordarea oricaror prime, deci are prioritate codul fiscal?