avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Activitate BALDY

Activitate BALDY

desi cele doua contracte fac transmisiunea dreptului de folosinta asupa bunului, diferneta dintre cele doua este ca unul este cu titlu gratuit, o liberalitate din partea proprietarului bunului, iar contractul de inchiriere trebuie sa aiba un pret fix clar si bine determinat. Cum in cazul contractului de comodat nu discutam de pret, fiind un contract ce confera dreptul de folosinta gratuit al terenului, nu avem cum sa discutam de TVA. Putem discuta de cheltuielile cu intretinrea etc etc. In cazul serviciilor de furnizare e curentului electirc nu se poate face o subrogare in drepturi si obligatii prin urmare nu va puteti incarca in contabilitate cu acestea
Răspuns la discuția am o intrebare rog raspuns urgent
Bineinteles. Legea organizarii si exercitarii profesiei de avocat da posibilitatea ca delegatia avocatiala sa nu fie semnata de catre client.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu nu am vazut pe nimeni sa divorteze prin mandatar neavocat.
Eu stiu ca mandatarul neavocat nu are dreptul de a pune concluzii si ma intreb daca nu cumva acesta este motivul pentru care oamenii platesc avocatii ca sa ii reprezinte.Pt ca nu vad de ce ar mai plati altfel un avocat.:P

Starea civila a unei persoane tine de natura drepturilor personale nepatrimoniale. Consimtamantul pentru desfacerea unei casatori nu se poate face prin mandatar asa cum nici incheierea acestuia nu se poate face prin mandatar. Un mandatar avocat isi reprezinta clientul in proces si nicidecum nu consimte in numele acetuia la desfacerea unei casatori. In practica se intampla cam asa: O parte investeste instanta cu cererea de desfacere a casatoriei dupa care una din parti nu se prezinta. Dupa 3 termene consecutive la care una dintre parti nu s-a prezentat se pronunta hotararea de divort.