avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate vbrabete

Activitate vbrabete

Exceptiile stiu ca se judeca cu precadere, separat de fondul cauzei, ori instanta nu a pus in discutie aceasta exceptie, mai mult in considerentele hotararii a motivat dispozitivul tocmai pe hotararea instantei de contencios, ori in acest caz nu sunt intrunite conditiile art. 1201 Cod Civil. Nu s-a discutat inainte de fond, nu exista incheiere interlocutorie in acest sens.
Instanta de fond nu se pronunta pe fondul cauzei, se pronunta pe exceptia de fond PUTEREA LUCRULUI JUDECAT, fara ca sa puna in discutie cu precadere aceasta exceptie de fond, inlaturand celelalte dovezi ca martori inscrisuri oficiale. Instanta a facut referire la solutia data de Instanta de Contencios Administrativ care a dat o hotarare fara implicarea functionarului public.
Am declarat recurs in termenul legal, insa am considerat ca daca instanta nu s-a pronuntat pe fondul cauzei, am depus motivele de recurs cu 5 zile inainte de termen, in care am aratat NULITATEA sentintei, insa instanta de recurs, a declarat NUL recursul facut de mine.
Intrebare: Instanta putea sa declare nul recursul ca nemotivat in aceasta situatie?
Inscrisurile solicitate nu se mai gasesc in arhiva unitati pe motivul ca au trecut trei ani de la desfasurarea anchetelor, am aratat ca Lege 16/1996 nu a semnat nicio aprobare in acest sens.
Cu stima
Multumesc pentru raspuns,
inscrisurile solicitate nu se gasesc la dosarul cauzei, solicitarea facuta de mine catre OJPC Mehedinti de a depune aceste inscrisuri la dosar sunt pentru a dovedii modalitatea in care s-a efectuat ancheta.
Cu institutia publica am fost in litigiu pana in 2008 in contencios administrativ, ori termenul de pastrare a inscrisurilor banuiesc ca trebuia prelungita?
cu stima,
Valeriu Brabete
Am fost in litigiu cu OJPC Mehedinti, in Contencios administrativ in anul 2007 - 2008, in prezent am solicitat documente de control din acea perioada, raspunsul a fost ca le-au distrus, cu toate ca am fost in litigiu cu dumnealor. Doresc sa stiu, daca au fost in litigiu cu mine, perioada de distrugere a documentelor nu trebuia prelungita?
Eventual o lege care reglementeaza astfel de situatii. Legea 16/1996 a Arhivelor Nationale nu spune nimic in acest sens.
Multumesc,
aveam nevoie de incurajare.
Cu stima
Valeriu Brabete
Va multumesc pentru raspuns,

Am inteles acest aspect, problema este ca in acest moment asa cum am mai spus, cu fosta directoare a OJPC Mehedinti ma judec in civil, unde am inteles sa o chem in instanta in calitate de persoana fizica, unde am demonstrat deja cu martori ca a fost de rea-credinta, ori ajungand in aceasta faza, a chemat in garantie ANPC Bucuresti.

Fata de dispozitivul pe care l-am postat, sunt intrunite cele trei aspecte: partile, obiectul, cauza?

Cu stima,
Valeriu Brabete
In contencios am inteles sa dau in judecata autoritatea publica OJPC Mehedinti si ANPC Mehedinti, pentru nesolutionarea favorabila a reclamatiei facute de mine impotriva unui prestator de servicii, care a prestat un serviciu necorespunzator, proces asa cum am spus l-am pierdut.
Am inteles sa dau in judecata in civil unitatea prestatoare impotriva careia am facut reclamatie la autoritatile mentionate, proces pe care l-am castigat.
Dupa castigarea procesului in civil impotriva prestatorului de servicii, am inteles sa dau in judecata fosta directoare a OJPC Mehedinti, care asa cum am spus a chemat in garantie ANPC Mehedinti, cu toate ca eu m-am opus deoarece cererea era tardiva, nu a fost depusa odata cu intampinarea sau in prima zi de infatisare.
In concluzie in Contencios am inteles sa dau in judecata autoritatile publice mentionate, iar in civil fosta directoare a OJPC Mehedinti.
Am postat din dispozitivul instantei de contencios un fragment
Analizand raspunsurile formulate de parate instanta constata ca acestea nu pot fi apreciate ca fiind 0 exprimare explicita, cu exces de putere , a vointei de a nu rezolva cererea reclamantului , nefiind incalcate niciunul din drepturile ~i libertatile fundamentale prevazute de constitutie sau de lege.
Este adevarat ca raspunsurile paratelor nu rezolva In concret rcclamatiile respective, acesta fiind si motivul pentru care reclamantul este nemultumit . Or, nemultumirea sa nu poate echivala cu refuzul nejustificat de a solutiona 0 cerere privitoare la un drept recunoscut de lege.
Deosebit de aceasta, nici ANPC si nici OJPC Mehedinti nu pot obliga prestatorul de servicii SC SERVICE CLUB SRL la plata de despagubiri pentru pagubele cauzate prin efectuarea unor servicii necorespunzatoare nefiind abilitate de lege, drepturile si interesele legitime ale consumatorilor putand fi insa aparate de asociatiile pentru protectia consumatorilor care au dreptul de a introduce actiuni In justitie si care sunt scutite de taxe de timbru.

Va multumesc pentru raspuns.
In urma cu trei ani m-am judecat cu ANPC Bucuresti si OJPC Mehedinti in CONTENCIOS, proces pe care l-am pierdut. A trebuit sa deschid actiune in civil impotriva societatii pentru care am inteles sa fac reclamatie la OJPC Mehedinti si ANPC Bucuresti, proces pe care l-am castigat.
Dupa castigarea procesului in civil am inteles sa ma indrept impotriva fostei directoare de la OJPC Mehedinti, solicitand daune morale pentru ca a trebuit sa stau prin tribunale timp de trei ani, parata nu mai este directoare la OJPC Mehedinti, dar a chemat in garantie ANPC Bucuresti, cu toate ca eu m-am opus, fiind depusa cererea tardiv, dupa depunerea INTAMPINARI.
Totusi instanta de fond a acceptat cererea de chemare in garantie.
Exista riscul ca prin introducerea incidentala in proces a ANPC Bucuresti, ca instanta la solicitarea ANPC Bucuresti, ca s-a judecat cauza in CONTENCIOS sa de-a solutie de nejudecare a cauzei?