avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters128789

Activitate ContSters128789

a_ddina a scris:

Nu e cazul sa \"lesine nimeni de rusine\", ori sa se ne batem cu pumnul in piept, aratand acuzator spre \"victima\". Acest tanar este student, nu taie frunza la caini,

Pe mine ma lasa rece ca-i student, ma intereseaza mai mult cum gandeste, ca sa il pot intelege.
Scoala nu te face mai destept. Scoala te face mai pregatit -daca exista un fundament intelectual pe care se poate construi pregatirea. Ori aici, din ce se vede (felul cum judeca) nu exista.

BTW... domnule student, unde sunteti student; institutia, specialitatea, forma de invatamant? Ca poate, sunteti student la ID si mama poate va mai trimite si la munca, ca-i sunteti tot mai greu in spate.

Apropo, eu in facultate m`am intretinut singur (politehnica, cursuri de zi) si mai trimeteam bani acasa si mamei care ma crescuse singura, fiind orfan de la 7 ani -mai aveam acasa inca 2 frati mai mici.
Cum m`am intretinut? simplu, muncind in timpul liber. Am invatat meserii ca; zugrav, faiantar, electrician...si gaseam de munca la persoane fizice, mai mult decat puteam presta. Si castigam foarte bine.

Deci, de muncit, se poate muncii, si se gaseste -doar sa vrei. Astfel, va puteti plati o chirie, si scapati de \"mama cea haina\" ...si ea de d.voastra. Intre timp, mintile infierbantate se mai racesc, si veti judeca altfel.
Succes!

tgeorgescu a scris:

Inainte de a-l judeca, stiti ce somaj e in randul tinerilor? Si cum scria intr-un ziar ca sefa de promotie a unui Master in psihologie era disperata ca nu-si poate gasi de munca, desi facuse n-spe voluntariate si solicitase nenumarate slujbe, de la psiholog la vanzatoare? Ce-ar trebui sa faca? Sa dea in cap la oameni ca sa poata plati o camera?

Chiar credeti ca exista parinti care isi cresc copii pana la 25 de ani, dupa care, cand parintii sunt batrani, si au nevoie de sprijinul copiilor, sa isi doreasca sa si-i indeparteze -mai ales ca mama este o femeie singura?!

Curios este ca, nimeni nu il intreba, ce anume ii reproseaza mama lui, si care sunt motivele disputei intre ei.
Nu tratam problema, pana nu tratam cauza.
Eu nu cred ca exista parinti nenorociti!
Pe drept cuvant, putem vorbi despre parinti nenorociti, cand au copii ce ii catalogheaza ca fiind nenorociti. Si culmea, dupa ce acestia, au trecut de varsta adolescentei.
Poate o consiliere psihologica competenta si profesionista, ar rezolva disputa (inchipuita) dintre dv. si parintii / mama dv.
Daca aveti doar mama -dupa cum reiese- ar trebui sa va puneti intrebarea fireasca, de ce a dorit sa va creasca pana la 25 de ani, si nu v-a abandonat cand erati mic.
La 25 de ani, ar trebui mai mult discernamant si mai multa maturitate...mult mai multa.
Pai, nu-i mai simplu sa gasiti pe cineva fara "bube"?
Un proverb spune "Reaua naravie, n`are lecuiere" ...si viata, da dreptate proverbului.
Nazdravaniile ce le va face el de la casatorie incolo, le veti plati din bugetul familiei -buget comun.
Răspuns la discuția este infractiune?
ginaenache a scris:

daca un copil sufera in timpul orelor de scoala un traumatism craniocerebral cu contuzie pt care a avut nevoie de 8 zile de ingrijire medicale, in timp ce invatatoarea nu se afla in clasa si nu anunta parintilor incidentul, se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de neglijenta in serviciu sau vatamare corporala din culpa?

Puneti-va in rolul invatatoarei, si va veti raspunde singur.
Răspuns la discuția amenda aparuta dupa 6 luni
Eu stiu ca, in termen de 15 zile de la comunicare, puteti depune contestatie.
Răspuns la discuția Sechestrare
Razvan123 a scris:

Buna am o intrebare .
Ma plimbam pe strada si un om ma ia cu forta la el in casa timp de o ora si

nu te crede nimeni
Răspuns la discuția vecinul toarna apa intentionat
BobiX a scris:

atentie la ce spune eledas: daca faceti cum spune, se cheama tentativa de fraudare a companiei de asigurari.
este posibil ca la incheierea politei asiguratorul sa vina la fata locului sa faca o evaluare (la fel ca la autoturisme) si daca va vedea problema nu veti fi despagubit... in cazul in care face polita "cu ochii inchisi", la momentul in care va face cercetarea, peste 2-3 luni, cand veti sesiza "inundatiile", va sta de vorba si cu vecinul, si va afla ca problema este dinainte de incheierea politei. s-ar putea sa intrati in belele mai mari.
referitor la acoperis: este parte comuna, cum spuneau si alti colegi cheltuielile se suporta de catre toti proprietarii - dvs. trebuie sa vedeti ce este stipulat in contractul pe care il aveti cu primaria.
sigur, vecinul nu a procedat corect, dar tind sa cred ca v-a raspuns cu aceeasi moneda.

Asta-i fabulatie pura! E bine cand nu cunosti, sa taci...sau, sa mai si taci.#-o
Asiguratorul vine sigur la fata locului, cand incheie polita, si face si o evaluare a bunurilor cuprinse in asigurare.
Răspuns la discuția vecinul toarna apa intentionat
Faceti o asigurare, si nu mai trebui sa mergeti la vecin. Depuneti instiintare catre asigurator, acesta va va acorda despagubiri, care vor fi recuperate in instanta de care asigurator, de la cel ca a provocat daunele.

Eu spun ca nu chiriasul trebuie sa faca reparatii la imobil, ci propietarul. Acuma, depinde cum este intocmit si contractul...
Intretinerea e una, si reparatia imobilului, e alta.
Răspuns la discuția Cedare casa catre o alta persoana
Daca este vorba de a va pune la adapost casa, contra unor executii silite/despagubiri/etc. cautati un avocat foarte bun, pentru ca treaba trebuie facuta ca un ceas elvetian. Altfel, instanta v-a invoca ca v-ati pus la adapost propietatea, cu buna stiinta de ceea ce ar urma sa se intample, si va anuleaza tranzactia.