Da, am completat o cerere cu veniturile lunii anterioare depunerii cererii. Am primit ajutorul, iar acum in iulie 2015 am primit somatie sa restitui banii corespunzatori ajutorului de incalzire. Decizia nu am primit-o, pentru ca nu m-au gasit acasa si nu mi-au lasat nicio instiintare. Am ridicat decizia de la primarie dupa ce am primit somatia. In decizie este mentionat ca motiv doar legile in vigoare pentru acordarea ajutorului si Decizia nr.84/2I.08.2014 a Camerei de Conturi DoIj. De la primarie mi-au explicat ca s-au facut verificari pe conturi si s-a taiat ajutorului la toti care au avut conturi peste 3000 lei in anul respectiv, pe motiv ca nu si-au declarat dobanzile, care constituie venit anual. In concluzie, as fi avut un venit in luna noiembrie provenit din aceste dobanzi, chiar daca eu am avut contul gol si nu am incasat nimic atunci. Dobanda mea anuala a fost de 350 lei, o suma care nu-mi afecta plafonul pentru obtinerea ajutorului, dar primaria a sustinut ca am fost sanctionata pentru ca mi-am ascuns veniturile.
Mai jos e un articol de ziar cu referire la aceasta decizie a curtii de conturi
[ link extern ] /
Intrebarea mea este: exista o baza legala pentru aceasta interpretare a venitului anual? Din moment ce anul nu se sfarsise puteam eu sa declar aceste venituri anterioare din dobanzi? cei de la banca au spus ca nu.