avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul la ajutorul de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul la ajutorul de incalzire

Buna ziua. As vrea sa stiu daca legea imi da dreptul la ajutorul social de incalzire termica in conditiile in care detin o proprietate (pentru care solicit ajutorul) si am incheiat cu socrii mei un contract de intretinere pentru apartamentul acestora si figurez ca proprietar al apartamentului lor, dar fara drept de uzufruct. Cei de la Anaf au considerat ca am 2 proprietati, fara sa specifice insa in hartie ca nu am uzufruct pe a 2-a proprietate. Socrul meu a murit, iar soacra mea locuieste in apartamentul sau, cu drept de uzufruct pe toata durata vietii sale.
Cel mai recent răspuns: Borhes John , utilizator 04:30, 23 Ianuarie 2019
Daca figurati drept proprietar si la apartamentul socrilor nu intruniti conditiile legale pentru a putea beneficia de ajutor incalzire
Figurez drept proprietar, dar fara drept de folosinta al acelui apartament. Practic nu este al meu, am doar obligatiile aferente, nu si drepturile. Nu sunt in proprietate deplină. Dreptul de folosinta il detine soacra mea. Eu nu-l pot vinde/ inchiria. Imi puteti da baza legala?
Mergeti la Directia de asistenta comunitara din localitate - cu toate informatiile necesare si intrebati - dar in mod sigur au sa va trimita la plimbare...
Totusi, daca soacra dvs. traieste singura in apartament si indeplineste conditiile de a primi ajutor, intocmiti cererea/declaratia pe propriea raspundere pe numele soacrei si ati rezolvat problema.
Oricum, asa pentru dvs. - acest ajutor de care ar beneficia pe perioada de iarna soacra dvs. va fi de o valoare atat de mica incat va "incurajeaza" sa renuntati din start la acest ajutor.
Pot sa va dau un exemplu de la mine din asociatie: o persoana in varsta (singura din cei 504 proprietari), a primit un ajutor in valoare de 76 lei pe lunile 11 + 12-a 2018. Va intreb, merita sa mai soliciti ajutorul de incalzire, sa completezi nshpe feluri de declaratii? Daca tineti neaparat sa completati aceste documente, in primul rand o sa va umfle rasul cand o sa le cititi. Mai bine soliticiti retrocedarea Palatului Culturii din Iaşi decat cei 75-100 lei ajutorul pentru incalzire...
Incercati si mai discutam.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Adam Grecu, utilizator
Regret sincer sa va aduc la cunostiinta ca dumneavoastra NU puteti beneficia de ajutorul de incalzire pe niciuna dintre proprietati, mai multe informatii puteti gasii la :

[ link extern ]

Daca situatia este grava puteti pune in balans renuntarea la una dintre ele (in functie de situatie) impreuna cu soacra puteti transfera proprietatea dumneaei inapoi la dansa (lucru care poate fi costisitor), sa rezolvati ce se intampla dupa deces - daca nu exista mostenitori rezervatari si apoi sa cereti fiecare ajutorul de incalzire pe proprietatea personala

Din pacate primaria considera proprietatea in functie de un numar pe calculator, daca apare, angajatul nu poate sa faca nimic, legislatia nu prevede ajutoare pentru persoane care detin 2 proprietati dar sub forma de conditie excluzorie, adica daca oricare din conditiile decise arbitrar sunt indeplinite, nu se acorda ajutorul

Totusi apartamentul poate fi transferat pentru o taxa notariala sub diverse forme, echivalentul nu cred ca renteaza in niciun ajutor de la stat, dar puteti parcurge articolele si linkul de mai sus si sa va faceti aceste calcule singura, 3-4 luni ajutor la caldura pe 2 apartamente SI DOAR LA CALDURA, alternativ mai puteti beneficia si de un ajutor social in functie de venitul cumulat.

In functie de v aloarea proprietatiilor, notarul stabileste un tarif % din valoare+comision, puteti sa ii transmiteti soacrei oricare dintre proprietati daca doriti acest ajutor infim, beneficiul este relativ mic considerand taxele, dar poate ajutorul de incalzire cumulat cu un eventual ajutor social va poate ajuta in situatie...oricat de putin. O desfintare de comun acord cu restituirea proprietatii ar putea de asemenea reprezenta o solutie pentru mutarea unei proprietati.

Trebuie insa sa parcurgeri numerele, aceste ajutoare sunt proportionale cu venitul, oricat de mizer ar fi, daca exista vi se acorda un % din incalzire nu toata incalzirea si alergatul dupa aceste documente necesare ajutoareleor sunt deseori costisitoare, in unele locuri se asteapta spaga, altii doar prelungesc eliberarea unei adeverinte necesare la eliberarea altei adeverinte la nesfarsit si deseori daca este cerut la inceputul iernii procedura va fi terminata prea tarziu (probabil intentionat)

Daca alegeti varianta 2 puteti sa primiti imputernicire insa de la soacra dumneavoastra sa depuneti si ridica actele necesare in numele ei, daca ajungeti la notar pentru asta luati imputernicirea in acelasi timp si completati dosarele in paralel
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Borhes John, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Ajutor caldura 2012-2013-bucuresti merepere merepere ma intereseaza care sunt demersurile pentru obtinerea de ajutoare de caldura. ce trebuie sa faca presedintele in acest sens? va multumesc (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufructul viager - interpretare contract James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati în problema urmatoare cu care s-a confruntat o prietena. La momentul cand s-a prezentat la Politie împreună cu ... (vezi toată discuția)