Va multumesc din suflet.....
Obiectul de activitate al angajatorului este cel de Turism/Servicii .
Multumesc pentru raspuns...de unde ar trebui sa deduc care este CCM aplicabil unitatii ? Trebuia sa ne fie adus la cunostinta in momentul angajarii , este mentionat undeva in CIM. ..?
Sau el este de referinta pt toate societatile si trebuie aplicat ?
Imi pare rau ca insist , dar in afara faptului ca se specifica perioada de preaviz - respectiv 20 zile lucratoare - nu am gasit nimic care sa ma elucideze asupra orarului de munca permis in perioada de preaviz...poate am omis eu ...
Mi s-a comunicat ca in noul cod al muncii , nu se mai specifica acest aspect si cum ca nu am mai avea dreptul decat la program nornmal in perioada preavizului...
Buna ziua, am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema: conform vechiului CCM , angajatul avea dreptul sa presteze doar 4 ore de munca in perioada preavizului . Se mai mentine aceasta reglementare in prezent ?
Am un contract pe perioada determinata - respectiv 6 luni - si as vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj dupa incheierea acestuia . Daca societatatea la care am activat mai are vreo obligatie fata de mine dupa expirarea contractului , daca este posibil sa mi se refuze somajul ?
Unde pot gasi in codul muncii diferentele intre CIM pe perioada nedeterminata si CIM pe perioada determinata ? Ma puteti ajuta ? Va multumesc anticipat...
Va multumesc ptr. raspunsul Dvs. prompt ! Ideal este sa ne gasim de lucru si sa nu asteptam aceasta eventuala reincepere a activ. la vechiul angajator , dar parca ma satisface un pic ideea ca patronii chiar nu pot abuza dupa bunul lor plac angajatii , si , candva , caci cu siguranta vor incepe activitatea , vor fi obligati prin lege sa ne reincadreze.
Si in cazul in care angajatorul , dupa cele 6 luni nu dispune modificarea contractului de munca si angajatul se vede nevoit sa apuce iar drumul somajului , mai are vreo siguranta ca societatea il va rechema din somaj asa cum prevede legea ,daca contractul de munca a fost modificat in prealabil in determinat ??? Aici intervine nelamurirea noastra...diferenta intre contr. de munca nedeterminat si cel determinat - drepturi si obligatii...?!
Din ce mi-ati comunicat Dvs. , d-le Adrian , se pare ca singura mea solutie este de a da in judecata societatea...Si asta am sa fac . Problema este din momentul refuzului semnarii actului aditional , cu ce poate sa ma constranga societatea incat sa nu imi pot exercita dreptul la munca pana la rezolvarea litigiului ? Cum prevedeti ca se vor desfasura raporturile de munca ulterioare refuzului meu de a semna ?