avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract determinat - am dreptul la somaj ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract determinat - am dreptul la somaj ???

Am un contract pe perioada determinata - respectiv 6 luni - si as vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj dupa incheierea acestuia . Daca societatatea la care am activat mai are vreo obligatie fata de mine dupa expirarea contractului , daca este posibil sa mi se refuze somajul ?
Unde pot gasi in codul muncii diferentele intre CIM pe perioada nedeterminata si CIM pe perioada determinata ? Ma puteti ajuta ? Va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: carmen crenguta , utilizator 11:24, 7 Aprilie 2010
Aveti dreptul la somaj cu conditia sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare solicitarii somajului (cauzei care det. intrarea in somaj)
In capitolul VI Codul muncii art. 80 si urmatoarele este definit contracul pe perioada determinata si conditiile in care se incheie un astfel de contract
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti 12 luni lucrate (neintrerupte ).Aveti aici un link pentru Codul Muncii
[ link extern ]
la expirarea duratei CIM pe perioada determinata, puteti beneficia de somaj, dar numai cu indeplinirea conditiilor: angajatorul sa va incheie contractul de munca cu art 56/j (expirarea duratei CIM); sa va elibereze stagiul de cotizare( prin care se atesta plata contributiilor la somaj); iar dumneavoastra sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 luni ( cele 12 luni nu trebuie sa fie la acelas angajator)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de indemnizatie de somaj? handsu handsu Daca dupa noul Cod al Muncii se poate incheia contract de munca pe trei luni( de regula asa se intampla) ,si dupa expirarea acestei perioade persoana ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata camieudaria camieudaria intrebarea mea este urmatoarea ca si angajator , daca am un angajat cu contr pe per det , daca nu mai vreau sa-i prelungesc contr de munca sunt obligat sa-i ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj adimicu adimicu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca am drept de somaj dupa vechime neintrerupta in ultimii an ( contract nedeterminat), dar in care am beneficiat de ... (vezi toată discuția)