Am un contract pe perioada determinata - respectiv 6 luni - si as vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj dupa incheierea acestuia . Daca societatatea la care am activat mai are vreo obligatie fata de mine dupa expirarea contractului , daca este posibil sa mi se refuze somajul ?
Unde pot gasi in codul muncii diferentele intre CIM pe perioada nedeterminata si CIM pe perioada determinata ? Ma puteti ajuta ? Va multumesc anticipat...
Aveti dreptul la somaj cu conditia sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare solicitarii somajului (cauzei care det. intrarea in somaj)
In capitolul VI Codul muncii art. 80 si urmatoarele este definit contracul pe perioada determinata si conditiile in care se incheie un astfel de contract
la expirarea duratei CIM pe perioada determinata, puteti beneficia de somaj, dar numai cu indeplinirea conditiilor: angajatorul sa va incheie contractul de munca cu art 56/j (expirarea duratei CIM); sa va elibereze stagiul de cotizare( prin care se atesta plata contributiilor la somaj); iar dumneavoastra sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 luni ( cele 12 luni nu trebuie sa fie la acelas angajator)
Drept de somaj
adimicu
Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti daca am drept de somaj dupa vechime neintrerupta in ultimii an ( contract nedeterminat), dar in care am beneficiat de ... (vezi toată discuția)