avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de indemnizatie de somaj?

Daca dupa noul Cod al Muncii se poate incheia contract de munca pe trei luni( de regula asa se intampla) ,si dupa expirarea acestei perioade persoana respectiva nu mai gaseste alt loc de munca un timp mai indelungat ,in ce conditii poate beneficia de ajutor de somaj ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 04:23, 8 August 2011
Poate beneficia de somaj doar daca are 12 luni lucrate din ultimele 24.
1. Daca are un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni de la data incetarii contractului. Perioadele folosite la stabilirea unui drept anterior la somaj nu se iau in calcul.
2. Daca angajarea cu CIM pe durata determinata a avut loc in timpul somajului, somajul a fost suspendat si se raia la expirarea duratei contractului.
Mai exista si conditia ca incetarea raporturilor de munca sa se fi facut din motive neimputabile lor.
Mai exista si conditia ca incetarea raporturilor de munca sa se fi facut din motive neimputabile lor.

Nu este cazul, intrebarea face referire la expirarea unui contract de munca pe durata determinate de trei luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj Ianuaria Ianuaria Buna ziua, Am lucrat la o firma din 26.01.2012 pana la 31.07.2014,cand am incetat activitatea conform art. 55 lit. b din CM. Mentionez ca am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am un contract de munca pe durata dereminata care expira la data de 31.01.2011 si am fost anuntat ca va inceta cu art.56,lit.j Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie somaj pogo80 pogo80 Am o nelamurire in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei de somaj: - muncesc de mai bine de 5 ani cu contract pe perioada nedeterminata iar acum ... (vezi toată discuția)